Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2019 15:27
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Žena vyrábí dokonalé protézy malíčku pro bývalé členy Yakuzy

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

Jeden stojí téměř 1 500 dolarů.

Pokud někomu v Japonsku chybí malíček, je vysoce pravděpodobné, že má něco společného s obávanou japonskou mafií jménem Yakuza. Lidé mívají vůči lidem s temnou minulostí předsudky, bývalí členové mafie se zvládají do normálního života dostat jen těžko. Mafiáni si v Japonsku amputují malíček, aby odčinili své chyby.

Webový magazín Vice se s bývalým mafiánem Yakuzy setkal, v textu mu říkají Mike. I on měl problémy zařadit se do společnosti, minulost ho pronásledovala. V novinách si však všiml zvláštního inzerátu. Psalo se v něm, že mu udělají malíček na míru. Zpočátku si myslel, že je to hloupost. Nakonec se však rozhodl netradiční službu vyzkoušet. A nelitoval.

Yukako Fukushima vyrábí malíčky na míru. Vyrobila jich už stovky, jeden stojí přibližně 1 490 dolarů. Mužům, kteří jsou v těžké životní situaci, dává slevu. Začínala před desítkami let, tehdy ještě neměla internet. To, jak dělat dokonalé malíčky, ji naučila praxe. „Zákazníci byli moji učitelé,“ cituje ženu magazín.

Doporučeno
Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu 28. července 2019 14:48

Mike si zpočátku myslel, že je to prank. Nakonec byl mile překvapen a s prací nadané Yukako je nadmíru spokojen. Mike se stal mafiánem, když měl jen 20 let. To, proč se musel rozloučit se svým malíčkem, nechtěl specifikovat. „Nebolelo to. Možná kvůli tomu adrenalinu,“ vzpomíná.

Díky protéze doufá, že se mu podaří zařadit zpět do společnosti. Má dva sety malíčku – jeden světlejší, který nosí v zimě, a druhý na léto, ten je o něco tmavší.

Domů
Sdílet
Diskuse