Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2019 16:28
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Alpách žije jako neandrtálec, živí se hmyzem a leze po skalách. Netradiční kurz můžeš zažít i ty

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

37letý Ital vymyslel netradiční kurz.

Guido Cami je muž, který pořádá netradiční výpravy. Je mu 37 let a organizuje kurzy, jak přežít v přírodě. Vymyslel však zcela netradiční koncept – v italských Alpách žije jako člověk neandrtálský, píše France24 s odvoláním na AFP.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guido Camia (@guido_camia),

Lidem ukazuje, jak si zapálit oheň, jaký hmyz můžeš jíst či jak si vybudovat přístřešek. Leze po skalách, chytá ryby, je oblečený ve zvířecí kůži. Kurz trvá obvykle jeden víkend a je certifikován tamními úřady. Kurzy probíhají pod dohledem italské federace FISSS.

Neandrtálci objevili oheň, žili v jeskyních a dokázali se přizpůsobit proměnlivému počasí. Na svých profilech na Instagramu a na Facebooku Guido sem tam přidává fotografie z kurzů. „Od východu až po západ slunce, celou noc putujeme,“ píše. Kurz stojí od 2 do 2,5 tisíc korun. Pokud si myslíš, že je to brnkačka a hravě to zvládneš, můžeš dokonce projít kurzem pro pokročilé. Od toho základního se odlišuje tím, že si sám hledáš i jídlo či místo na spaní.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guido Camia (@guido_camia),

Domů
Sdílet
Diskuse