Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2019 16:27
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Aktivistka Greta Thunberg dorazila do New Yorku poté, co 15 dní plula přes Atlantik

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tuto formu zvolila namísto párhodinového letu proto, že je prý ekologičtější.

Greta Thunberg dnes brzy ráno dala na svých sociálních sítích vědět, že vidí světla města, což znamenalo, že před sebou má už poslední kilometry. Původně měla Švédka zakotvit v cíli už v úterý, ale zdrželo ji rozbouřené moře blízko Nového Skotska. Z Velké Británie vyrazila 14. srpna, do Spojených států plula více než dva týdny.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

Svou výpravu absolvovala na jachtě, kterou nazvala Malizia II, proto, aby její cesta měla co nejmenší dopad na životní prostředí. Její tým se podle CNN vyjádřil, že díky solárním panelům či turbínám, které jim vyrábějí elektřinu, je cesta bez emisí. I když, jak jsme již psali, názory některých odborníků se s tímto vyjádřením rozcházejí.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

Do New Yorku dorazila za účelem ekologického summitu OSN, na který ji pozvali, a jednat se bude 23. září. Odtud se má vlakem přesunout do Chile, kde se koná další konference.

Celou svou cestu, pokroky, ale i problémy Greta přidávala na své sociální sítě. Pokud tě její cesta zaujala, určitě si prohlédni fotky.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Greta Thunberg (@gretathunberg),

16letá aktivistka, která den co den nabírá na popularitě, inspirovala tisíce studentů. Stala se tak vůdčí osobností mládežnických aktivistů, o kterých jsi mohl slyšet například ve spojení s týdenními stávku studentů. Zapojilo se do nich více než 100 měst celého světa. 

Domů
Sdílet
Diskuse