Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 10:10
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všude. Šílená je ale i jeho cena

TECH XIAOMI
Uložit Uložené

Mobil slouží spíše jako technologický koncept, za 66 tisíc korun si ho zřejmě moc lidí nekoupí.

Trendem roku 2019 měly být smartphony se skládacími displeji, ale Huawei i Samsung mají s výrobou takové technologie stále mnoho starostí

Xiaomi se proto rozhodlo jít vlastní cestou a představilo model Mi Mix Alpha, který sice nerozložíš, ale displej je doslova omotán kolem celého těla

Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena
Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena Zdroj: mi.com

Obrazovka tedy pokrývá téměř celou přední stranu, boky i záda, jen s výjimkou tenkého proužku, do kterého byly vsazeny fotoaparáty.

Na papíře se tedy čínské PR může chlubit 180% screen-to-body ratiem. Otázkou zůstává... K čemu to je?

Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena
Xiaomi Mi Mix Alpha má displej doslova všade. Šialená je však aj jeho cena Zdroj: mi.com

Displej je podle Techcrunch.com krytý mimořádně odolným safírovým sklem, které jiní používají pouze na čočky objektivů. Rám tvoří keramika a titanová slitina vyvíjena v leteckém průmyslu. 

I zbytek výbavy je podobně ultimátní. Zmíněný foťák má základní senzor s až 108megapixelovým rozlišením, přičemž mu po vzoru dnešní konkurence asistuje i 20 Mpix širokoúhlý a 12 Mpix tele-fotoaparát pro zoomování.

Mi Mix Alpha podporuje sítě 5G, nové prostředí MIUI 11 a běží na špičkovém Snapdragone 855+ s neuvěřitelným 12 GB RAM a 512 GB úložištěm pro soubory. 

Obrovský omotaný displej bude pohánět 4 050 mAh baterie. Samozřejmě, háčkem zůstává cena.

Doporučeno
Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu 23. září 2019 11:02

V domovské Číně se Xiaomi Mi Mix Alpha začne v prosinci prodávat za 19 999 jüanů, což je v přepočtu zhruba 66 tisíc korun. Po započítání daní a dovozních poplatků do Evropy možná počítej spíše s deseti tisíci korunami navíc. Vyrobena bude jen hrstka kousků.

Telefon tak slouží spíše jako prezentace schopností a idejí designérů společnosti než reálný pokus zamíchat karty na trhu.

Domů
Sdílet
Diskuse