Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2019 19:02
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Počet úmrtí souvisejících s vapingem se opět zvýšil, mrtvých je už 11

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Noví pacienti přibývají každý den.

Americké nemocnice během tohoto týdne oznámily další dvě úmrtí, konkrétně v Georgii a na Floridě, což znamená, že nemoc spojována s vapingem má na svědomí nejméně 11 lidí, přičemž se další možná propojení nadále zkoumají, informuje CNN.

Člověk z Georgie v nemocnici přiznal, že vapoval nikotinové náplně skutečně často, ale neohlásil kouření jiných látek, jako například THC

Doporučeno
Je mu 18, ale lékařské snímky ukázaly, že má plíce sedmdesátníka. Objevil se další případ spojený s kouřením e-cigaret Je mu 18, ale lékařské snímky ukázaly, že má plíce sedmdesátníka. Objevil se další případ spojený s kouřením e-cigaret 13. září 2019 9:09

Nemocných lidí je obrovské množství, jen minulý týden bylo nahlášeno 530 lidí a noví pacienti přibývají každý den. Lékaři se tedy obávají, že při nejbližším sčítání bude číslo o stovky větší. 

Počet úmrtí spojených s vapingom sa opäť zvýšil, mŕtvych je už 11
Počet úmrtí spojených s vapingom sa opäť zvýšil, mŕtvych je už 11 Zdroj: wikimedia

Konkrétní důvod nemoci je stále neznámý, ale všichni mají společnou jednu věc: kouření elektronických cigaret. Většina z lidí nahlásila používání THC náplní, někteří THC s nikotinem, ale někteří užívání THC rázně popírají.

Nemoc se u většiny začala projevovat kašlem, dušností, nevolností a bolestí na hrudi. Někteří lidé zvrací, bolí je břicho a mají horečku.

Domů
Sdílet
Diskuse