Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2019 7:30
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Stalker pronásledoval online hvězdu až domů. Podle odrazu v jejích očích na zveřejněné fotce zjistil, kde se nachází

NEWS
Uložit Uložené

Odborníci varují, že přichází doba digitálního stalkování.

Japonec je obviněn ze stalkování a sexuálního obtěžování mladé popové hvězdy. Policii řekl, že věděl kde je, podle odrazu v jejích očích na fotce, informuje BBC.

Muž řekl, že našel vlakovou stanici, kterou měla zpěvačka v odrazu očí na selfie, které zveřejnila. 26letý muž pak čekal na stanici, dokud svou oběť nezpozoroval projít kolem. Pronásledoval ji až k ní domů, říká policie.

Tento případ rozvířil debaty ohledně online stalkování. Podezřelý se jmenuje Hibiki Sato a je obviněn z pronásledování a obtěžování.

Lokální média nezveřejnila jméno mladé hvězdy, kterou pronásledoval. Ve všech článcích se o ní vyjadřovali jako o 21leté japonské celebritě. Sám podezřelý řekl, že je jejím obrovským fanouškům.

 

Stalker prenasledoval online hviezdu až domov. To, kde je zistil podľa odrazu v jej očiach na fotke, ktorú zverejnila
Stalker prenasledoval online hviezdu až domov. To, kde je zistil podľa odrazu v jej očiach na fotke, ktorú zverejnila Zdroj: pexels

Na to, jak se k ní dostal, odpověděl bez zaváhání. Prý si fotku přiblížil na odraz v jejích očích a pomocí Google Street View identifikoval stanici. Přiznal se i k tomu, že podrobně studoval videa, která mladá hvězda zveřejňovala na internetu. Věnoval se i detailům, jako například kde má záclony a ze které strany jde přirozené světlo. Snažil se tak přijít na to, na jakém patře bydlí.

Odborníci varují, že možná nastává doba digitálních stalkerů. S kvalitnějšími fotkami či videi je totiž na fotkách vidět mnohem více detailů, které mohou cokoli prozradit.

Doporučeno
Policie ženu zatkla kvůli stalkování. Po prvním rande muži poslala 65 000 zpráv a chtěla se vykoupat v jeho krvi Policie ženu zatkla kvůli stalkování. Po prvním rande muži poslala 65 000 zpráv a chtěla se vykoupat v jeho krvi 14. května 2018 16:07
Domů
Sdílet
Diskuse