Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 16:56
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Levný Apple iPhone SE 2 prý opravdu přijde. Měl by stát 9 300 korun

TECH IPHONE
Uložit Uložené

iPhony se tak dostanou do rukou i zákazníkům, kteří mají hlouběji do kapsy.

Spekulace, že maličký iPhone SE z roku 2016 by měl dostat svého nástupce, neutichají. Právě naopak, Cnet informuje, že přijde už na začátku příštího roku. 

Web se opírá o tvrzení, které vypustil analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti TF Securities. Ten se se svými předpověďmi kolem firmy z Cuppertina již vícekrát trefil.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nové Apple Watch (Series 5). Vyplatí se je koupit? (Recenze) Vyzkoušeli jsme nové Apple Watch (Series 5). Vyplatí se je koupit? (Recenze) 14. října 2019 13:07

Pokud se těšíš, že si opět budeš moci koupit moderní smartphone s kompaktními rozměry a 4palcovým displejem, který jen tak skryješ do kapsy, rychle zapomeň.

Malé telefony jsou již definitivně out, hlavně kvůli mizerné výdrži baterie. Nový iPhone SE 2 by proto měl dostat vzhled staršího a většího iPhonu 8, zřejmě i s tradiční čtečkou otisků prstů. Ta je levnější než soustava 3D kamer pro Face ID.   

Přiznejme si, že popularita iPhonu SE nespočívala v jeho sympaticky malých rozměrech – většina majitelů při scrollování internetu a Instagramu určitě pořádně trpěla. SE se prodávalo jako divoké hlavně proto, že s cenovkou 399 dolarů (zhruba 9 300 korun) šlo o vůbec nejlevnější iPhone. Jablíčko vzadu lákalo až tak, že mu lidé hodně odpustili.

Apple vraj pripravuje nástupcu iPhonu SE. V skutočnosti ho však pravdepodobne nechceš
Apple vraj pripravuje nástupcu iPhonu SE. V skutočnosti ho však pravdepodobne nechceš Zdroj: Pixabay.com

Nový iPhone SE 2 by si měl udržet stejnou cenu a dostat výkonný procesor A13 z nejnovějšího tria iPhone 11, 11 Pro a Pro Max, což naznačuje, o co se zde Apple vlastně snaží.

Globální prodeje smartphonů klesají a firmy budou muset zisky hledat jinde. Apple se o to snaží při službách s měsíčním předplatným jako Apple Music, Apple TV a Apple Arcade. S levným SE 2 by svůj iOS dostal do rukou nových zákazníků a ty by pak mohl lákat na další produkty.

Čipset A13 je zas dostatečně výkonný, takže poskytne základ i pro služby založené na virtuální realitě a graficky nejpropracovanější hry, přítomné právě v Apple Arcade.

Domů
Sdílet
Diskuse