Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2019 7:04
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Cítil se osamělý, proto se přidal do gangu. 81letý důchodce jde do vězení

NEWS
Uložit Uložené

Osamělost seniorů je známým problémem, při zločinech ale většinou nepomáhají.

The Independent informuje o kuriózním případu z Velké Británie. Do vězení směřuje 81letý důchodce Ian Hemmens za to, že pomohl uniknout drogovému dealerovi z místa činu.

Vše začala dvojice prodejců heroinu a kokainu. Ti se pohádali se svým „obchodním rivalem“. Jeden z mužů ho držel na zemi a ten druhý ho zatím pětkrát nebo šestkrát bodl nožem.

Doporučeno
Důchodce vykrádal banky, dostal za to 12 let. U soudu četl ve slunečních brýlích závěrečnou řeč, která trvala až 5 dní Důchodce vykrádal banky, dostal za to 12 let. U soudu četl ve slunečních brýlích závěrečnou řeč, která trvala až 5 dní 15. října 2019 17:56

Muž s nožem následně nasedl k zmiňovanému důchodci, který ho podle soudu odvezl z místa činu ve svém zeleném Citroenu C3.

„Útočníkovi jste pomohl tím, že jste ho odvezl z místa činu, přestože jste věděl, že musel být zapleten do vážného útoku, viděl jste na něm krev a nepochybně jste věděl, že byl zapleten do prodeje drog,“ řekl podle deníku soudce na jednání .

Důchodce měl také muže vézt už den předtím, dealer na něj tedy rozhodně nenarazil na ulici těsně po útoku. „Byl jste si vědom toho, že budete využit jako řidič, který věkem a vzhledem nebude poutat pozornost,“ zaznělo u soudu.

Útočník, který muže pobodal, se díky seniorovi nakonec dostal až mimo zemi a odletěl do Bahrajnu. Policie ho tedy zatím nenašla a dokázala odsoudit pouze spolupachatele, který dostal 9 let.

Obhájce důchodce připomněl, že je poměrně neobvyklé, aby se muž v takto pokročilém věku zapletl do podobně závažného zločinu. Důvodem prý měla být osamělost 81letého Hemmense, který si zkrátka rád povídá s cizími lidmi a při jednom z takových rozhovorů souhlasil, že svému novému kámošovi pomůže s jeho nelegálními plány.

Senior si bude muset odsedět 9 měsíců. Po vynesení rozsudku prý neukázal žádné emoce.

Domů
Sdílet
Diskuse