Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 17:56
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Důchodce vykrádal banky, dostal za to 12 let. U soudu četl ve slunečních brýlích závěrečnou řeč, která trvala až 5 dní

NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené

Měl na to právo a zřejmě si řekl, že ho chce využít naplno.

Čeká ho 12 let za mřížemi za pokus o vraždu, vyloupení tří bank a porušení tamních zákonů o zbraních. Okresní soud v německém Hamburku neměl se 71letým Michaelem Jauernikem slitování. U soudu v Německu má odsouzený právo „posledního slova“, může se třeba omluvit za své jednání, píše CNN s odvoláním na německou RTL.

No a loupežník neváhal, své právo využil a trvalo to celých 5 dní. Během své závěrečné řeči měl celou dobu sluneční brýle a měl na celý proces řadu výtek. Podle něj byli nekompetentní jak vyšetřovatelé, tak i jeho právníci. Prý má více znalostí než oni. Aby toho nebylo málo, když soud četl rozsudek, Jauernik soudce neustále přerušoval.

Doporučeno
Loupež 154 008 239 Kč v Praze za bílého dne. Zloději přepadli dodávku převlečeni za policisty Loupež 154 008 239 Kč v Praze za bílého dne. Zloději přepadli dodávku převlečeni za policisty 31. srpna 2019 9:31

Důchodce přitom není žádné neviňátko. Již před desítkami let ho odsoudili za bankovní loupeže, ve věznici Fuhlsbüttel v Hamburku dokonce vedl vzpouru. Loupežníkův právník řekl, že se chystá odvolat. Kdoví, možná nás v blízké budoucnosti čeká další „poslední slovo“.

Domů
Sdílet
Diskuse