Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2019 10:16
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Youtuber porovnává stejné fotky z iPhonu 11 Pro a fotoaparátu za 173 tisíc korun. Poznáš rozdíl?

TECH
Uložit Uložené

Technologie, zdá se, výrazně pokročila. Fotoaparát za tisíce pohodlně nahradí i telefon, který nosíš celou dobu u sebe.

Majitelé telefonů iPhone 11 Pro si novinku oblíbili i díky vylepšenému fotoaparátu. Ten technologičtí nadšenci nyní porovnávají s dalšími vlajkovými loděmi, aby přišli na to, který smartphone je na tom nejlépe. Specifickou se stala disciplína nočního režimu. Youtuber Matti Haapoja se ale rozhodl porovnat fotoaparát v současnosti nejvýkonnějšího telefonu od společnosti Apple s profesionálním foťákem Canon 1DX Mark II v hodnotě 7500 dolarů (přibližně 173 tisíc korun). 

Na videu znázorňuje 5 snímků zhotovených oběma zařízeními ze stejného pohledu a v některých případech budeš mít problém rozeznat, zda jde o fotku z telefonu, nebo ze sedminásobně dražšího fotoaparátu.

Doporučeno
iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderní smartphone za více než 30 tisíc korun iPhone 11 Pro Max v noci. Takto fotí moderní smartphone za více než 30 tisíc korun 29. září 2019 9:25

Komentující konstatují, že nejjednodušší způsob, jak rozlišit, které fotky vznikly díky zařízení iPhone, je zaměření se na části snímků, které nejsou zaostřené. Právě v těch se výsledné záběry nejvíce liší.

Obecně ale platí, že ti už v současné době stačí vzít si na dovolenou telefon i v případě, že se chceš s kamarády podělit na sociálních sítích o krásné západy slunce nebo výhledy. Ti, kteří se fotce věnují z profesionálního hlediska, ve smartphonu, zatím, alternativu nenajdou.

Domů
Sdílet
Diskuse