Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2019 10:48
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Nová sluchátka Apple AirPods Pro jsou venku. Jaká jsou první hodnocení odborníků?

TECH
Uložit Uložené

Oproti klasickým AirPods je to velký krok kupředu.

Asi jsi už postřehl, že Apple představil svá vylepšená true wireless sluchátka AirPods Pro. Za cenu 7 290 korun se začínají prodávat právě dnes. Mají nabídnout aktivní potlačování ruchů okolí, dokonalejší zvuk a lepší držení v uchu. 

Firma je už před pár dny rozdala zahraničním novinářům a youtuberům, jejich názory ti tak pomohou rozhodnout se, zda se jejich koupě vyplatí, nebo ne. Rozsáhlejší recenze totiž budou dostupné až později.

Doporučeno
Apple odhalil AirPods Pro, přinášejí nový design s mnoha inovacemi. Jejich cena je 7290 korun Apple odhalil AirPods Pro, přinášejí nový design s mnoha inovacemi. Jejich cena je 7290 korun 28. října 2019 18:38

Technologický nadšenec Marques Brownlee (MKBHD) připomíná, že oproti aktuálním a levnějším AirPods bez noise-cancellingu jsou vlastně kompaktnější, s kratší nožičkou trčící z tvého ucha. Pouzdro s bezdrátovým nabíjením je ale o něco větší. 

Jsou oficiálně odolné vůči potu nebo lehkému dešti a přicházejí s třemi vyměnitelnými silikonovými nástavci. Díky vnitřním mikrofonům ti dokonce dokážou říct, zda jsi zvolil ten správný. Marcques tvrdí, že schopnosti při potlačování ruchů a kvalitnější přednes hudby ho pozitivně překvapily. Přestože by si AirPods Pro zřejmě nevzal do letadla, chválí hlavně novou větší mřížku, která má naopak zvuk v „transparentním“ režimu propouštět dovnitř.

Některá sluchátka totiž zvuky tlumí hlavně pasivním ucpáním tvých ušních kanálků, což sice zaručí téměř absolutní ticho, ale tento pocit tzv. vakua nevyhovuje každému a při běhu mezi auty může být dokonce nebezpečný. 

AirPods Pro tedy opět kladou důraz hlavně na univerzálnost. Potlačování ruchů můžeš rychle aktivovat silným stlačením nožičky.

Nové slúchadlá Apple AirPods Pro sú vonku. Aké sú prvé hodnotenia odborníkov?
Nové slúchadlá Apple AirPods Pro sú vonku. Aké sú prvé hodnotenia odborníkov? Zdroj: Apple.com

Rene Ritchie říká, že AirPods Pro odstraňují většinu nedostatků starších a levnějších AirPods, které stále zůstávají v prodeji. Ty ti buď seděly úplně perfektně, nebo vůbec. Kvůli chybějícímu blokování zvuků z okolí se ale i tak hodily spíše na doma, než na poslech hudby a podcastů v rušném open-officu či MHD.

Ritchie z portálu iMore podrobněji vysvětluje technologickou stránku nových sluchátek. Jeden mikrofon poslouchá zvuky venku a druhý to, co přes špunty proniká do tvého ucha. Až 200krát za sekundu vše analyzuje a v případě potřeby dovnitř pošle i zvuk s opačnou vlnou, díky čemuž bys vlastně měl slyšet jen ticho. 

AirPods Pro slibují, že na jedno nabití vydrží hrát přibližně 4 a půl hodiny s aktivním rušením zvuků, nebo pět hodin bez něj. To jsou přibližně stejné hodnoty jako u starších sluchátek.

Opakované vkládání do krabičky je samozřejmě okamžitě začne znovu dobíjet a takto ti vydrží až 24 hodin používání. Kritiku si ale zaslouží téměř nulová přizpůsobitelnost. AirPods Pro stále koupíš pouze v bílé barvě.

iMore také informuje, že pokud jedno ze sluchátek ztratíš, nové tě bude stát 89 dolarů (zhruba 2 tisíce korun). V zahraničí se však pro tento případ můžeš pojistit prostřednictvím služby AppleCare+. 

Video na kanálu CNET vychvaluje hlavně lepší ovládání díky možnosti mačkat zmíněnou nožičku sluchátek a zvuk s mnohem výraznějšími basy. Připomínáme ale, že na AirPods Pro nadále nemáš možnost regulovat hlasitost jinak, než přes Siri. 

Pro každou změnu tak musíš z kapsy vytáhnout mobil nebo otočit kolečkem na svých Apple Watch. Stále však jde o pravděpodobně nejmenší sluchátka na světě, která dokáží potlačovat ruchy okolí.

CNET nakonec střízlivě hodnotí, že pokud již AirPods máš, pravděpodobně bude nejrozumnější počkat, dokud v nich zcela nezemřou baterie, než se rozhodneš dopřát si tento nový kousek.

Domů
Sdílet
Diskuse