Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2019 18:25
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

Prohlížeč Microsoft Edge má nové logo: Lidé se smějí, tvrdí, že vypadá jako kapsle na praní

TECH
Uložit Uložené

Další zase tvrdí, že je to jen kopie Google Chrome.

Microsoft má novou verzi internetového prohlížeče Edge. Jeho beta verze je dostupná od srpna, plnou verzi ještě firma nespustila. Nový produkt si samozřejmě zaslouží i nové logo, a to se v případě Edge vydařilo. Konečně nám nepřipomíná časy, kdy měl Internet Explorer řadu nedostatků a byl terčem výsměchu. K logu se však jako první dostali odhodláni pátrači, kteří díky indicii od zaměstnanců Microsoftu vyluštili šifru. Odměnou jim byla nová hra i nové logo. Píše The Verge.

Nové logo odhalil propracovaný Easter Egg unt

Po sérii úkolů, které zahrnovaly například i renderování nového loga se řešitelé hádanky dopracovali k nové hře díky 7 indiciím. Po skončení hry uviděli nové logo.

Hra je podobná hře SkiFree z roku 1991, která byla součástí balíčku Entertainment Pack od Microsoftu. Pohybuješ se v ní klasicky použitím kláves WSAD, sbíráš bonusy, vyhýbáš se nebezpečí.

Doporučeno
Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories 31. října 2019 16:00

Nové logo = nový prohlížeč?

Vzhledem k tomu, že beta verze se testuje od srpna a příští týden nás čeká konference Ignite v Orlandu, je možné, že nový prohlížeč ohlásí již brzy. Zatím je jisté, že nový Edge bude fungovat na základě Chromu. Chromium je open source prohlížeč, projekt, ze kterého si Google Chrome převzal svůj zdrojový kód.

Reakce lidí jsou smíšené, někteří tvrdí, že nápad na logo ukradli od Firefoxu

Jako vždy, i nyní se neznámí lidé z internetu k novince prostě museli vyjádřit. Jeden uživatel tvrdí, že nové logo Edge je jen převrácené a trochu otočené logo Firefoxu.

Další se směje podobnosti s produktem na čištění prádla.

Nechybí ani oprávněnější vtípky, že nový Edge je v podstatě jen prohlížečem Chrome v novém hávu.

Domů
Sdílet
Diskuse