Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2019 18:33
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Vědci objevili nový druh jedovatého pavouka. Když tě pokouše, část tvého těla začne hnít

NEWS
Uložit Uložené

Samičky jsou prý dvakrát jedovatější než samci.

Při jednom jediném zakousnutí dokáže způsobit, že infikovaná část lidského těla začne postupně hnít. Vědci z Mexická národní autonomní univerzity (UNAM) objevili zcela nový druh jedovatého pavouka a pojmenovali jeje Loxosceles tenochtitlan. 

Jak informuje portál 7news, o objev se zasloužil profesor Alejandro Valdez-Mondragon, který si zpočátku myslel, že jde o pavouka Loxosceles misteca. Tvora zkoumal společně se svými studenty z univerzity.

Doporučeno
V Chorvatsku turisté narazili na obrovské pavouky. Jeden jim ochotně zapózoval v moři V Chorvatsku turisté narazili na obrovské pavouky. Jeden jim ochotně zapózoval v moři 26. července 2019 10:55

Profesor tvrdí, že pokud se tento typ jedovatého pavouka cítí ohrožen, může člověka kousnout. Obvykle se prý skrývá v dírách v nábytku nebo mezi stěnami. Po kousnutí zanechá ránu o velikosti 40 centimetrů a lidské maso začne hnít. Na kůži zůstane trvalá jizva. Samičky jsou prý dvojnásobně jedovatější než samci.

V případě kousnutí dítěte mohou být následky ještě horší a nebezpečnější, protože jed se může dostat do krevního oběhu a dojde až k destrukci červených krvinek. Tyto případy jsou však velmi ojedinělé. Pavouka přitahují i odpadky a v období dešťů je ještě nebezpečnější. Tehdy se ukrývá i v ložním prádle či v obuvi.

Vedci objavili nový druh jedovatého pavúka. Keď ťa pohryzie, časť tvojho tela začne hniť
Vedci objavili nový druh jedovatého pavúka. Keď ťa pohryzie, časť tvojho tela začne hniť Zdroj: Wikimedia/Philipe de Liz Pereira
Domů
Sdílet
Diskuse