Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2019 12:10
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Zloději v Praze ukradli šperky za 20 milionů korun, hledá je policie

NEWS
Uložit Uložené

Celá akce byla znovu do detailů promyšlená.

Maskovaná skupina zlodějů 16. prosince vykradla v Praze v obchodním centru (Na Pankráci v Praze 4) hodinářství a klenotnictví. Podle informací iDNES.cz se zlodějům podařilo odcizit šperky a náramkové hodinky v hodnotě téměř 20 milionů korun.

Policie žádá případné svědky, kteří se 16. prosince mezi 2:18 až 2:22 nacházeli v okolí ulic Pujmanové, Na Pankráci či Nad Pekařkou, aby se ozvali na číslo 158. V případě prokázání viny pachatelům hrozí až 10letý trest odnětí svobody .

Předpokládaná úniková trasa pachatelů

Opäť ako cez kopirák: Skupina tentokrát kradla v nákupnom centre v Prahe
Opäť ako cez kopirák: Skupina tentokrát kradla v nákupnom centre v Prahe Zdroj: PZ ČR

Záznam z krádeže z 16. prosince 2019

Podobnost s bratislavskými akcemi?

Ještě v listopadu jsme si porovnali krádeže v nákupních centrech v Bory Mall z roku 2019 a krádež v Auparku z roku 2010. Záznam z Prahy však poukazuje opět na značné podobnosti.

Krádeže se odehrály zhruba ve stejnou dobu. V případě Bratislavy se zloději pustili do akce ve 3:00 (2019) a 3:15 (2010). V Praze zločinci ukradli hodinky a klenoty krátce před 2:30. I v případě z Česka můžeme na kamerovém záznamu vidět přesně 7 osob.

Domů
Sdílet
Diskuse