Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2020 16:37
Čas čtení 0:39
Matej Krajčovič

Na mobily přichází nový Tetris, sklonit se museli i právníci EA

TECH
Uložit Uložené

Existují stovky alternativ této hry, ale oficiální licenci má jen jedna.

Kdo by neznal kultovní Tetris? Logická skládačka je herním fenoménem již od roku 1984 a je také důležitým příkladem toho, jak někteří herní vývojáři nerespektují autorská práva.

Android Police v létě 2019 informovalo, že si firma N3twork koupila od držitelů ochranných známek právo vyvinout Tetris pro mobily

Nová hra je už očividně hotová a právníci N3twork začali rozesílat e-maily s upozorněními na blížící se konec licence. Stáhnout se musí i gigant EA. Hra Tetris 2011 při poslední aktualizaci píše, že 21. dubna 2020 zmizí z obchodu App Store.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

N3twork přichází s vlastní verzí a podle prvních ohlasů je opravdu dobrá. Na padajících barevných blocích se asi nedá nic extra vylepšit, zajímavé je ale povedení ovládání ušité na míru dotykovým smartphonům, několik témat včetně legendárního 8bitového, která odkazují na původní konzole, na kterých jsme Tetris hráli poprvé.

Na mobily prichádza nový Tetris, skloniť sa museli aj právnici EA
Zdroj: N3TWORK

Novinka je dostupná pro iOS i Android zdarma, zaplatit se ale dá za odstranění reklam. Není jasné, zda postupně zmizí i jiné alternativy, kterým také nebude obnovena licence.

Domů
Sdílet
Diskuse