Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 6:34
Čas čtení 1:47
Viktor Kniš

Vyhrožoval raperům, později útočil na vlastní gang. Jaké silácké řeči doběhly Tekashiho 6ix9ine?

HUDBA
Uložit Uložené

Magazín Complex zveřejňuje první část dokumentární série o duhovém raperovi ve formě podcastů. Co se v ní dozvíš?

6ix9ine se stal nejprve populárním na Slovensku a v Česku, až potom dostal možnost spolupracovat s kapacitami jako Kanye West nebo Nicki Minaj. Jeho příběh je obyvatelům naší země a obzvláště fanouškům rapu dobře znám, protože ho mapujeme od dob, kdy se kontroverzní duhový interpret objevil na albu Vlna od Haha Crew. 

Byli to právě tuzemští fanoušci, kteří mu dali pocítit, že jeho tvorba za něco stojí a naplnili prostory pod pódiem na koncertech, které zogranizoval Yaksha, resp. jeho FCK THEM. 

Nyní se magazín Complex rozhodl, že by měl příběh dnes uvězněného Tekashiho znát úplně každý. Připravil proto osmidílnou dokumentární sérii Infamous: The Tekashi 6ix9ine Story, v rámci níž za pomoci materiálů shromážděných z celého světa moderátorka vypráví celý příběh. Nebudou chybět ani rozhovory z blízkými lidmi a některými záznamy přispěli i REFRESHER, protože jsme byli při několika zásadních momentech 6ix9ina na v Česku a na Slovensku.

Doporučeno
Celý svět bude poslouchat příběh Tekashiho. Do dokumentární série přispěl i Refresher Celý svět bude poslouchat příběh Tekashiho. Do dokumentární série přispěl i Refresher 25. ledna 2020 14:41

První čtyřicetiminutový díl je už na světě a my se dozvídáme některé klíčové momenty z úplných začátků Tekashiho kariéry, ze kterých následně vyplynulo, že měl odvahu postavit se nejen kterémukoliv jinému raperovi, ale v konečném důsledku i vlastnímu gangu. Právě ten se mu stal osudným a kvůli němu bude do listopadu 2020 za mřížemi

V debutové části vypráví například Tekashiho tatér, který mu udělal první kérku. Ten tvrdí, že ho nikdy nepoznal tak kontroverzního, jak se prezentoval na sociálních sítích. Mluvil i bývalý kolega odsouzeného interpreta, který potvrdil, že si 6ix9ine v minulosti nepsal všechny skladby sám. Neviděl v tom však žádný problém. 

„Myslím, že byl fascinován gangy obecně,“ konstatoval další blízký člověk Tekashiho v souvislosti s tím, že před tím, než byl součástí Nine Trey Bloods, měl zájem i o vstup do Crips. Mluvil také producent Jordan Granados, který pracoval na několika Tekashiho skladbách. Ten má zkušenost, že byl 6ix9ine výstřední a bojoval o pozornost dříve, než se vůbec stal raperem. Vzpomíná si na to, jak chodil v barevných tričkách po Brooklynu.

 

Tekashiho propustí z vězení přibližně za 10 měsíců. Původní 47letý trest mu soud snížil na 24 měsíců, v té době ale už měl 13 měsíců trestu za sebou. Důvodem radikálního snížení trestu byla skutečnost, že byl raper od úplného začátku ochotný spolupracovat s policií a byl ochotný udat všechny členy Nine Trey, kteří dnes sedí za mřížemi. 

Původně byl 6ix9ine obviněn z 9 různých trestných činů týkajících se násilí, ozbrojování i drogové činnosti. Podle dostupných informací bude muset interpret spolupracovat s federální policií i po propuštění. Jelikož se rozhodl nevstoupit do programu na ochranu svědků, bude muset najít řešení, jak se ochránit sám.

Už podepsal desetimilionovou smlouvu s vydavatelstvím, pod kterým vydal i své debutové album, otázkou zůstává, zda ještě někdy bude vystupovat živě. Promotéři už nyní odmítají jeho vystoupení kvůli potenciálnímu nebezpečí.

Domů
Sdílet
Diskuse