Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 13:31
Čas čtení 3:07
Vojtěch Vanda

Koronavirus rozpoutal i vlnu rasismu a xenofobie

Koronavirus rozpoutal i vlnu rasismu a xenofobie
Zdroj: Kevin Frayer/Getty Images
ZAJÍMAVOSTI ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nová nemoc je nebezpečná na všech frontách.

Od neznámé nemoci se dá očekávat, že s sebou nevezme pouze lidské životy, ale že svým rychlým a zároveň smrtícím postupem začne vyvolávat globální hysterii. Jedním z důsledků této paniky může být mimo jiné i diskriminační či dokonce rasistické jednání. S ním se podle CNN začíná setkávat stále více čínských občanů vyskytujících se v zahraničí.

Doporučeno
Česká vláda až do odvolání zakázala přímé lety s Čínou Česká vláda až do odvolání zakázala přímé lety s Čínou 3. února 2020 9:58

Jeden z diskriminačních kroků vůči čínské komunitě v zahraničí podnikl minulý týden také francouzský regionální deník. Na titulní straně z 26. ledna si čtenář mohl všimnou titulku: „Coronavirus Chinois – Alerte jaune", což se dá volně přeložit jako „Čínský koronavirus – Žlutá pohotovost", vedle asijské ženy, která na sobě měla masku. Proti tomuto titulku se ohradili všímaví lidé na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse