Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 9:58
Čas čtení 0:37
Vojtěch Vanda

Česká vláda až do odvolání zakázala přímé lety s Čínou

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zákaz platí od 9. února.

Čeští ministři schválili zákaz přímých letů do Číny a z Číny, který by měl platit od neděle 9. února. Týdenní prodlevu by měly zaplnit lety, kterými se budou dostávat zpátky do republiky čeští občané, kteří se stále nachází v epicentru nákazy. S informací přišel iDnes.

Doporučeno
Z Wu-chanu bude evakuováno 5 Čechů. V Praze je čeká karanténa Z Wu-chanu bude evakuováno 5 Čechů. V Praze je čeká karanténa 1. února 2020 20:37

„Mě velvyslanec informoval, že ještě lidi mají zarezervované letenky na 8. února, tak já předpokládám, že by to mohlo být do příští neděle nejpozději. Aby se nestalo, že zrušíme veškeré lety, a potom nebudou mít jak se vrátit domů,“ řekl, podle iDnesu, v rozhovoru pro televizi Nova premiér Andrej Babiš.

Prioritou vlády České republiky je dostat naše občany zpátky do vlasti. Proto byla dnes po půlnoci transportována pětice Čechů a 2 Slováci francouzským letadlem do Prahy. Češi byli podle iDnesu hospitalizováni v Nemocnici Na Bulovce, Slováci odjeli sanitkami do Bánské Bystrice. Další by měli následovat v tomto týdnu. 

V Česku už bylo testováno 38 lidí, u kterých byly zpozorován symptomy nakažení koronavirem. Ani u jednoho se nákaza nepotvrdila.

Domů
Sdílet
Diskuse