Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2020 9:57
Čas čtení 1:25
Ondřej Jarůšek

Megazápas Tyson Fury vs. Deontay Wilder se blíží. Jakého vítěze tipuje Kličko a Joshua?

SPORT
Uložit Uložené

Očekávaná odveta je za dveřmi. Kdo z ní odejde jako vítěz?

Už za týden čeká boxerské fanoušky po celém světě očekávaná odveta mezi Tysonem Furym a Deontayem Wilderem. Z prvního zápasu neodešel jako vítěz nebo poražený žádný z boxerů, rozhodčí totiž výsledek viděli jako remízu. Mezi diváky se tak začínají objevovat tipy na to, jak skončí odvetný zápas, a na toto téma se vyjádřilo i několik slavných jmen.

Jedním z nich je úřadující šampion organizací IBF, WBA, WBO a IBO Anthony Joshua, který opasky získal loni zpět po vyhrané odvetě s Andym Ruizem. Staronový šampion si myslí, že na konci zvedne ruku jeho krajan Fury alias „Gypsy King“.

Doporučeno
Tyson Fury: Příběh neporaženého boxera, který deprese řešil kokainem a alkoholem Tyson Fury: Příběh neporaženého boxera, který deprese řešil kokainem a alkoholem 16. června 2019 19:09

„Poprvé to skoro zvládl a tentokrát se mu to už určitě podaří,“ myslí si Joshua. Po prvním zápase se řada fanoušků domnívala, že bodově měl zvítězit právě Fury, Deontay Wilder však svého soupeře během zápasu poslal dvakrát k zemi, což jistě u bodových rozhodčí sehrálo roli. Fury ale pokaždé vstal.

Podle mnohých o výsledné remíze nakonec rozhodl právě druhý knockdown, který přišel v posledním, 12. kole. Kdyby k němu nedošlo, Tyson Fury by pravděpodobně vyhrál na body. 

Anthony Joshua dále říká, že se jednalo o velmi vyrovnaný boj a každý z boxerů měl své momenty. „Věřím, že Tyson Fury napraví pár svých chyb a vyhraje,“ uzavírá šampion.

Megazápas Tyson Fury vs. Doantay Wilder se blíží. Jakého vítěze tipuje Kliko a Joshua?
Zdroj: Kevork Djansezian/Getty Images

O svůj názor se v nedávném rozhovoru podělil i bývalý boxerský šampion Vladimir „Dr. Steelhammer“ Kličko, který s Furym prohrál v roce 2015. Podle něj zápas skončí buď tak, že Deontay Wilder Furyho knockoutuje, nebo Tyson Fury vyhraje na body. Jako vítěze by prý ale radši viděl britského boxera

„Věřte tomu, nebo ne, ale myslím a přeju si, aby vyhrál Fury. Možná se to nestane, ale přeju si to. A pak by měla být odveta mezi mnou a Furym,“ řekl trochu s nadsázkou mladší z bratrů Kličků.

Právě na odvetu měl totiž Vladimir Kličko nárok podle smlouvy a skutečně k ní mělo dojít. Ta byla ale nakonec definitivně zrušena, Tyson Fury totiž v té době trpěl depresemi a zdravotní testy prokázaly přítomnost kokainu v jeho těle.

Vladimir Kličko však jedním dechem dodal, že se na žádný comeback nechystá a odveta mezi ním a Furym určitě nebude. A jak očekávaný zápas vidíš ty? Zvítězí Tyson Fury, nebo Deontay Wilder?

Doporučeno
Tyson Fury daruje všech 10 milionů dolarů ze zápasu chudým a bezdomovcům Tyson Fury daruje všech 10 milionů dolarů ze zápasu chudým a bezdomovcům 2. prosince 2018 22:42
Anketa:
Kdo v odvetě vyhraje?
Tyson Fury
Deontay Wilder
Remíza
Tyson Fury
63 %
573 Hlasů
Deontay Wilder
36 %
324 Hlasů
Remíza
1 %
10 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse