Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2018 22:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tyson Fury daruje všech 10 milionů dolarů ze zápasu chudým a bezdomovcům

SPORT
Uložit Uložené

Britský boxer ví, co je lidskost.

I když si za poslední den na našem webu viděl hned několik článků o souboji Wilder vs. Fury, na samotný závěr ti přinášíme ten nejkrásnější. Tyson Fury ještě před samotným zápasem přiznal, že si peníze vydělané ze souboje neplánuje nechat.

Deník Telegraph odhadl, že Fury mohl ze zápasu vydělat 10 milionů dolarů, přičemž ani cent z výplaty si na účtu nechce nechávat příliš dlouho.

Fury má čtyři děti a těhotnou manželku, takže by se mu peníze určitě hodily, jenže boxer v minulosti vydělal slušné peníze a nežije v chudobě.

Jak se vyjádřil pro irský Mirror, není žádný podnikatel, netouží se stát multimilionářem ani miliardářem, a tak raději celý výdělek daruje chudým a bezdomovcům. Za peníze by chtěl těmto ohroženým skupinám obyvatelstva postavit domy a zlepšit životní situaci.

Britský sportovec vychovává své děti tak, aby si nezvykaly na peníze či reputaci vlastního otce. Každé z nich si podle boxera musí na živobytí vydělávat samo, protože žít z peněz rodičů je příliš jednoduché.

Fury konstatoval, že i tak jednoho dne zemře, takže nemá důvod shromažďovat miliony na účtech, když místo toho může pomoci lidem, kteří si sami pomoci nedokáží.

Domů
Sdílet
Diskuse