Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Notino
4. března 2020 10:30
Čas čtení 1:48
Sponzorovaný obsah

Při nákupu kosmetiky můžeš pomoci přírodě a zvířatům. Co pro to musíš udělat?

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Jen v Evropě je k testování ročně využito až 12 milionů zvířat.

Dopad tvých nákupních rozhodnutí může být větší, než si myslíš. V oblasti kosmetiky to platí obzvlášť. Určitě sis všiml, že některé značky přírodní kosmetiky se snaží o udržitelný přístup, který neničí přírodu a při její výrobě netrpí zvířata. Přírodní kosmetika má pro tělo přirozené složení, které nevyvolává nežádoucí vedlejší účinky. Látky z kosmetických výrobků přecházejí z pokožky rovnou do tvého oběhového systému. I proto tak záleží na jejím složení.

Jak mám věřit přírodním produktům?

Nákupem přírodní kosmetiky pomáháš ukončit testy na zvířatech a zároveň vysíláš silný vzkaz společnostem, které je tak stále provádějí. Podle Evropské koalice za ukončení pokusů na zvířatech (ECEAE) je jen v Evropě k testování ročně využito až 12 milionů zvířat.

Existuje ale mylná představa, že přírodní produkty nejsou testovány. Ve skutečnosti je to naopak. Je to dlouhý, intenzivní a nákladný proces certifikace produktu jako ekologického. I když to přidá na konečné ceně, jako spotřebitel si můžeš být jistý, že dostaneš to, za co si platíš. 

Organické kosmetické přísady se vyrábějí bez použití umělých hnojiv, pesticidů nebo jiných syntetických chemikálií, které se používají jako tradiční kosmetické přísady. Ekologičtí zemědělci obvykle používají holistický přístup, který respektuje a využívá sílu přírodních procesů v ekologii farmy.

Abychom ti ukázali, že nabídka je opravdu velká, vybrali jsme několik z nich, ať už hledáš výrobky pro péči o pleť, vlasy, líčení nebo parfémy.

Arganový olej lisovaný za studena

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Arganový olej z Maroka dá tvé pleti i pokožce intenzivní hydratační a regenerační péči. Je zdrojem nenasycených mastných kyselin, antioxidantů, vitamínů a fytosterolů. Jeho pravidelné používání je přitom velmi jednoduché. Malé množství oleje jemně vmasíruj do pokožky těla nebo pleti obličeje či vlasů a nech působit. Jde o skutečně vzácný a čistě přírodní výtažek.

Kávový tělový peeling

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Zdroj: Notino
Napadlo tě už někdy při ranním šálku kávy, že extrahovaná zrna mohou být dále využita? Kávový peeling zbaví tvou pokožku již odumřelých buněk a zajistí jí hebkost. Jeho používání je příjemné a jednoduché. Navlhči pokožku a spolu s peelingem ji masíruj. Zaujala tě tato přírodní kosmetika na pleť?

Korektor tmavých kruhů pod očima

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Zdroj: Notino
Díky svému přírodnímu složení je tento korektor ideální pro citlivou pleť kolem očí, kterou regeneruje a vyhlazuje. Dokonale překrývá otoky a tmavé kruhy, aniž by vysušoval nebo zvýrazňoval vrásky. Je složen z bambuckého másla, které dodá tvé pleti pevnost a hydrataci. Podobných příkladů přírodní dekorativní kosmetiky najdeš určitě ještě více.

Multifunkční suchý olej na tvář, tělo a vlasy

Pri nákupe kozmetiky môžeš pomôcť prírode a zvieratám. Čo pre to musíš spraviť?
Zdroj: Notino

Ve skleněné lahvičce vypadá skoro jako parfém, ale kromě vůně má řadu prospěšných účinků. Multifunkční suchý olej obsahuje vzácné přírodní oleje a hloubkově tak vyživuje tvář, tělo i vlasy. Navíc obsahuje nádhernou vůni, dodává pleti, pokožce i vlasům hebkost a výživu. Obsahuje vitamin E i několik olejů.

Všechny tyto krásné přírodní produkty a ještě mnoho dalších najdeš na stránce Notino.
Domů
Sdílet
Diskuse