Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2020 10:53
Čas čtení 0:37
Vl Mi

Koronaviru už v Itálii podlehlo 11 lidí. Italové přiznali chybu při prvním známém případě

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Evropská unie Itálii zatím důvěřuje a nechává zemi, aby se s problémem vypořádala.

Koronavirus SARS-CoV-2 se šíří po celém světě, úmrtí zaznamenala už i Evropa. V Itálii v úterý večer zaznamenali 322 případů, 11 lidí nemoci podlehlo, píše CNN. Většina nakažených je přitom na severu Itálie a koronavirus se dále rozšířil i do Rakouska, Švýcarska a Chorvatska.

Evropská unie Itálii zatím důvěřuje a nechává zemi se s problémem vypořádat. Premiér Giuseppe Conte řekl, že situaci nepodceňují a věří, že přijatá opatření přinesou výsledky. Pacient, který do země SARS-CoV-2 „přinesl“, zatím není znám.

Doporučeno
V Číně zrušili premiéru nového Jamese Bonda. Koronavirus může položit tržby filmů a Hollywood na lopatky V Číně zrušili premiéru nového Jamese Bonda. Koronavirus může položit tržby filmů a Hollywood na lopatky 26. února 2020 9:13

Jak dále informuje CNN, italští lékaři podcenili první známý případ. Doktoři v nemocnici ve městě Codogno totiž nedodrželi protokol. Italský premiér ale nespecifikoval, o co přesně šlo.

Domů
Sdílet
Diskuse