Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. března 2020 8:08
Čas čtení 0:57
Tina Hamarova

Účes „na Jágra“ je opět v módě. V Austrálii byla soutěž o ten nejlepší

Účes „na Jágra“ je opět v módě. V Austrálii byla soutěž o ten nejlepší
Zdroj: youtube/ Sk8Wine
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vpředu byznys, vzadu zábava.

Účes „mullet“ je u nás známý také jako sestřih „na Jágra“ nebo „vpředu byznys, vzadu zábava“. Jde o módní trend 80. a 90. let, při kterém jsou vlasy na temeni hlavy a po stranách ostříhané nakrátko a vzadu zůstávají dlouhé, většinou až po ramena. Tento účes často doplňuje ofina a ideálně i zastřižené fousy pod nosem.

Nákres „mulletu“ ako ho popisuje Wikipedia
Nákres „mulletu“ ako ho popisuje Wikipedia Zdroj: Wikipedia

V Česku a na Slovensku se tedy proslavil zejména díky tomu, že ho v 90. letech nosil hokejista Jaromír Jágr. Aktuálně se tento trend opět dostává do módy a je populární zejména mezi skatery, bikery a městskými hipstery. Podle magazínu Glamour je to v tomto roce velký trend i pro ženy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Já a Milan Lucic v roce 1998 .

A post shared by Jaromir Jagr (@68jagr) on


V Austrálii se šílenství s účesem dostalo až do stádia, že každý rok prohlašují mezinárodní titul „Mullet master“ – tedy muž s nejlepším sestřihem „na Jágra“. Tentokrát ho vyhrál 31letý grafický designér a skateboardista Rob Ayton. Konkurence byla podle článku The Sun opravdu velká – prohlédni si fotky.


 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Skatewine (@sk8wine) on


Pokud bys chtěl najít mezi námi více „mulletů“, přidej se do facebookové skupiny Mullet Hunting Pro, která působí zejména v Česku. Češi vyšperkovali kategorizaci tohoto účesu k dokonalosti, proto tam můžeš najít například i zástupce „scullet“ účesu – tedy pleše s dlouhými vlasy po bocích či tradiční řidiče kamionů a autobusů, kteří toužili po dlouhých vlasech, ale aby jim během jízdy nepadaly do obličeje, zvolili alternativu „na Jágra“.

Doporučeno
6 000 korun u kadeřníka? V ulicích Prahy jsme se ptali holek, kolik zaplatily za účes a jaký je nejvíc sexy (Anketa) 6 000 korun u kadeřníka? V ulicích Prahy jsme se ptali holek, kolik zaplatily za účes a jaký je nejvíc sexy (Anketa) 12. listopadu 2019 10:34
Domů
Sdílet
Diskuse