Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2020 15:21
Čas čtení 0:39
Viktor Kniš

Americký vědec tvrdí, že jeho tým je blízko vytvoření účinné protilátky na koronavirus, potřebují maximálně 4 týdny

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle slov amerického vědce je jeho tým maximálně 4 týdny od toho, vyvinuli účinné protilátky. Testovat je budou v létě na vzorku stovek dobrovolníků.

Americký vědec v rozhovoru pro Fox News prozradil, že jeho vědecký tým je v současnosti velmi blízko k tomu, aby se mu podařilo vyvinout protilátku, která by mohla být schopna účinně zneškodnit koronavirus. Jacob Glanville tvrdí, že cílem je přizpůsobit protilátky tak, aby virus rozpoznaly a neutralizovaly, což by mělo být ve skutečnosti účinnější než běžná vakcína. Podle odhadů odborníka jim bude trvat ještě přibližně 3 až 4 týdny, než se dostanou k relevantnímu výsledku.

Další fází bude testování. Mezinárodní tým vědců a armáda budou zkoumat jejich bezpečnost na vzorku stovek lidí, aby mohla vzniknout metastudie zohledňující možné vedlejší účinky.

Doporučeno
Odborník radí, jak se nezbláznit z domácí izolace a psychicky zvládnout pandemii koronaviru Odborník radí, jak se nezbláznit z domácí izolace a psychicky zvládnout pandemii koronaviru 20. března 2020 9:20
Domů
Sdílet
Diskuse