Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2020 13:53
Čas čtení 5:30
Viktor Kniš

Koncerty Beyoncé, The Weeknda i Radiohead s kvalitním zvukem zcela zdarma: 8 vystoupení, která ti donesou kulturu do karantény

Koncerty Beyoncé, The Weeknda i Radiohead s kvalitním zvukem zcela zdarma: 8 vystoupení, která ti donesou kulturu do karantény
HUDBA EMINEM
Uložit Uložené

Někteří interpreti se v současnosti snaží potěšit fanoušky živými vysíláními, jejichž nevýhodou je kvalita zvuku. Vybíráme profesionálně nahrané živé koncerty.

Pandemie se výrazným způsobem dotkla i hudebníků, kteří ještě minimálně několik měsíců mohou zapomenout na to, že se postaví na pódia před své fanoušky. Zpěváci, zpěvačky, rapeři i DJs jsou však kreativní a vymýšlejí způsoby, jak se posluchačům do uší „živě“ dostat i v izolaci. Dočkali jsme se online koncertů, které interpreti většinou streamují na svých sociálních sítích.

Nejčastěji jsou přitom sami a nesnaží se simulovat podmínky koncertů, jak jsme na ně zvyklí z dob před koronavirem. V porovnání se zážitkem z novodobých živých vystoupení může být pro mnohé lepší alternativou spíše nostalgická vzpomínka na skutečné shows z festivalů či obrovských koncertních sálů.

U mnoha z nich si produkční společnosti daly záležet, a tak nemusíš poslouchat zvuk přes nekvalitní mikrofon z telefonu, ale přímo z koncertního audia.

Vybíráme 8 koncertů, které by tě v současné době mohly zahřát u srdce. Jde o multižánrovou nadílku těch nejkvalitnějších hudebních přenosů za poslední dekády. Samozřejmě, v některých případech je třeba brát v úvahu, že jde o vystoupení již zemřelých legendárních interpretů, jejichž kariéra vrcholila na přelomu tisíciletí.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 12:35

The Weeknd – Coachella 2018

The Weeknda světu představil Drake v roce 2010. Tajuplného zpěváka jsme však mohli stále jen slyšet. Teprve když ho fanoušci dokopali a pomohli mu s vydáním prvního mixtape projektu, Abel začal iniciativně tvořit. Po prvním vystoupení v torontském klubu Mod jsme už i na Refresher věděli, že se zrodila hvězda. Uplynulo devět let a The Weeknd je s albem After Hours na vrcholu všech prestižních žebříčků.

Jeho kariéra měla několik zásadních milníků, mezi které patří i působení na soundtracku Earned It k filmu 50 Shades of Grey. Do té doby ti zvědavější měli „svého“ světem neobjeveného a komercí neovlivněného interpreta, který si však zasloužil světla všech reflektorů planety.

Tracky o vztazích, drogách, zlomených srdcích a klubovém životě vystřídaly po roce 2015 i klasické popové věci. Kdo ví, zda by si „noví“ fanoušci zpívali Can't feel my face, kdyby zjistili, na co text odkazuje.

Dnes už The Weeknd naplní libovolný stadion, podzimní turné k novému projektu je však ohroženo. Připomeň si jedno z jeho legendárních vystoupení z roku 2018 na festivalu Coachella, kde zazněl celý jeho hvězdný setlist.

Metallica – Slane Castle 2019

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 82767 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který koncert Metallicy ti doporučujeme pustit si
  • Proč by ses měl podívat koncert Beyoncé z Glastonbury
  • Které vystoupení Radiohead a Dimitri Vegas & Like Mike jsme vybrali
  • Na které vystoupení Eminema a Amy Winehouse se vyplatí podívat
  • Proč nás zaujala performance Kanye Westa z The Forum 2019
Domů
Sdílet
Diskuse