Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2020 7:57
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

V Česku se koronavirem nakazilo 3 604 lidí, vláda chce nouzový stav prodloužit o dalších 30 dní (Aktualizováno)

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nová data.

Ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách v noci zveřejnilo aktuální počet osob, u kterých se prokázala nákaza novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Počet infikovaných vzrostl na 3 604, onemocnění Covid-9 podlehlo dle dosavadních dat 40 osob a 61 pacientů se uzdravilo. Provedeno u nás bylo 60 990 testů.

V České republice v současné době platí nouzový stav, ten by se však mohl prodloužit o dalších 30 dní. Trvat by tak měl až do 11. května.

Doporučeno
Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus 30. března 2020 12:35

Nejvíce ohroženou skupinou jsou starší lidé, kteří na onemocnění umírají nejčastěji. Vláda proto schválila mimořádné opatření, podle kterého má v každém kraji nově být 60 lůžek na 100 000 osob pro seniory nakažené koronavirem.

„Můžeme tak společně ještě víc ochránit ty nejzranitelnější,“ uvedla na svém twitterovém účtu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Doporučeno
Politici z ČSSD darují 10 000 korun. Na konferenci si nevzal roušku ministr Jan Hamáček ani ministryně Maláčová Politici z ČSSD darují 10 000 korun. Na konferenci si nevzal roušku ministr Jan Hamáček ani ministryně Maláčová 1. dubna 2020 22:12

Jen o pár hodin později se však ministryně na svém Twitteru kála. Ona ani ministr vnitra Jan Hamáček si totiž na konferenci nevzali roušku, jejíž nošení je v současnosti povinné. Museli proto zaplatit pokutu ve výši 10 tisíc korun.

Udělovat pokutu ve výši 10 tisíc korun za porušení pravidel budou moci pravděpodobně už brzy i policisté, kteří by porušování bezpečnostních nařízení měli trestat rovnou na místě

Domů
Sdílet
Diskuse