Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2020 22:12
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Politici z ČSSD darují 10 000 korun. Na konferenci si nevzal roušku ministr Jan Hamáček ani ministryně Maláčová

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pravidla platí pro všechny.

V Česku platí přísná bezpečnostní nařízení, která byla zavedena v souvislosti s pandemií nového druhu koronaviru. Ne všichni je však dodržují a mezi hříšníky jsou i ti, kteří je zavedli. Jedním z nich je ministr vnitra Jan Hamáček, který během videokonference, na níž byl osobně přítomný s dalšími lidmi, neměl nasazenou roušku.

Fotografie, která to dokazuje, se objevila na sociálních sítích a ministr byl nucen přijmout zodpovědnost. „Nebudu se vymlouvat, byla to chyba, pravidla platí pro každého. Odeslal jsem 10 tisíc korun jako dar FN Motol,“ napsal na svém Twitteru.

Hříšníků je ale víc a patří mezi ně i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. „Bez roušky ani ránu! Ano, pravidla platí pro všechny! S Alešem se kajeme a každý posíláme 10 tisíc Janu Lormanovi do Života 90,“ napsala dnes večer na svém twitterovém účtu. 

Doporučeno
Česko má 3 508 nakažených. Počet obětí se zvýšil na 39 a 61 lidí se uzdravilo Česko má 3 508 nakažených. Počet obětí se zvýšil na 39 a 61 lidí se uzdravilo 1. dubna 2020 19:12

Podobný případ se odehrál i na Slovensku. Tamní ministr školství, vědy, výzkumu a sportu Branislav Gröhling si roušku nevzal na nedávný brífink. I on tak musel zaplatit pokutu.

V České republice je aktuálně podle stránek ministerstva zdravotnictví 3 508 osob, které se koronavirem nakazily. Dosud se uzdravilo 61 pacientů a 39 lidí, kteří měli onemocnění Covid-19, zemřelo.

Domů
Sdílet
Diskuse