Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2020 19:12
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

Česko má 3 508 nakažených. Počet obětí se zvýšil na 39 a 61 lidí se uzdravilo

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nové údaje.

Ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách zveřejnilo aktuální týkající se nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. V České republice bylo onemocnění Covid-19 prokázáno už u 3 508 lidí a provedeno dosud bylo přes 50 tisíc testů. Počet obětí stoupl na 39, dobrou zprávou však je, že Česko eviduje již 61 vyléčených pacientů.

Doporučeno
Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus Teroristé z ISIS mají odejít z Evropy a dýcháme čistší vzduch. 10 pozitiv, která přinesl koronavirus 30. března 2020 12:35

Nejohroženější skupinou jsou starší lidé, u kterých nemoc mívá nejvážnější průběh. Právě pro ně dnes vláda schválil jedno mimořádné opatření. V každém kraji totiž má být nově 60 lůžek na 100 000 osob, které budou určené právě pro seniory nakažené koronavirem.

„Můžeme tak společně ještě víc ochránit ty nejzranitelnější,“ uvedla na svém twitterovém účtu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Není to však jediná věc, kterou dnes vláda odhlasovala. Od čtvrtka totiž budou moci mít otevřeno prodejny domácích potřeb, které budou prodávat i ochranné prostředky a pomůcky.

Současná pandemie se dotkla všech odvětví průmyslu a ani automobilky nejsou výjimkou. Škoda Auto například oznámila, že odstavu výroby bude muset prodloužit až do 20. dubna. Odstávku výroby prodlužuje i nošovický Hyundai, u kterého potrvá alespoň do 14. dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse