Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2020 6:55
Čas čtení 0:45
Daniel Mikolášik

Trump chce, aby lidé proti koronaviru používali lék proti malárii. Varují ho před tím i vlastní poradci

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

O daném přípravku přitom není dostatek oficiálních údajů a může mít závažné vedlejší účinky.

Americký prezident Donald Trump vyzval lidi v sobotu na tiskové konferenci, aby zkoušeli užívat jako prevenci před koronavirem tzv. anti-malarikum hydroxychlorochin, který se používá při léčbě malárie.

Řekl to i přesto, že jeho odborný poradce Dr. Anthony Fauci tvrdí, že o účinku přípravku jsou zatím jen předběžné důkazy. Jak informuje The Guardian, o léku je dosud nedostatek oficiálních údajů a dokonce může mít závažné vedlejší účinky.

Doporučeno
Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě Při osmihodinovém výslechu nám nedali ani napít. Zažil jsem peklo a jsem rád, že jsem z něj pryč, říká Čech uvíznutý v Ugandě 2. dubna 2020 14:01

Během tiskové besedy se Trump snažil zdiskreditovat zprávy o jeho administrativních selháních. Některé zástupce médií v Bílém domě označil za vydavatele dezinformací.

Domů
Sdílet
Diskuse