Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. dubna 2020 10:00
Čas čtení 0:47
Richard Balog

Architektura nemá limity. V Japonsku navrhli dům, skrz který vede schodiště až do zahrady

Architektura nemá limity. V Japonsku navrhli dům, skrz který vede schodiště až do zahrady
Zdroj: Daici Ano
KULTURA
Uložit Uložené

Dílo architektů ze země vycházejícího slunce nadchne každého, komu nejsou cizí neobvyklá řešení běžných věcí.

Článkům o architektuře se věnujeme již pěkných pár let, ovšem jen málokdy se nám stane, že zůstaneme totálně ochromeni. Nemovitost zpod rukou japonských tvůrců si nás ale podmanila svou výjimečností už při prvním pohledu a dané pocity přetrvávají dodnes. 

Stairway House“, jak zní pracovní název projektu ateliéru Nendo, se nachází v klidné rezidenční části Šindžuku, která vytváří dokonalý kontrast ke zbytku Tokia plného neonů, rušných ulic a nočního života.

Doporučeno
Stylový apartmán v 60. patře s výhledem na Manhattan aneb jedno z nejkrásnějších bydlení v New Yorku Stylový apartmán v 60. patře s výhledem na Manhattan aneb jedno z nejkrásnějších bydlení v New Yorku 5. dubna 2020 14:30

Moderní bydlení určené pro 3 generace má všechno, co člověk v 21. století potřebuje. Kromě toho i ještě něco navíc v podobě schodiště procházejícího napříč celým domem, skrz prosklenou fasádu až do zahrady. Majitelům přitom neslouží primárně na funkční využití, ale spíše estetické, což potvrzuje popis pro Dezeen.

Díky lepší přístupnosti/mobilitě se na 1. podlaží zdomácněl starší pár v rodině, kterému dělá společnost 8 domácích mazlíčků. Zbylou část domu obývá mladší pokolení s dítětem. Rodičům skutečně vůbec nezávidí, že musí dávat pozor téměř při každém pohybu své ratolesti. 

Co se týče interiéru, designéři sázeli především na minimalismus a čistost linií, což je nám osobně velmi blízké. Chápeme však, že na někoho může takové řešení působit až příliš neútulně. Nyní si už ale vychutnej galerii snímků, která je prací Diaciho Anoa a Takumiho Ota.

Domů
Sdílet
Diskuse