Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2020 8:34
Čas čtení 0:46
Tina Hamarova

Na světě je již více než 3 a půl milionu lidí s koronavirem. V čem si můžeme vzít příklad od Nového Zélandu?

Na světě je již více než 3 a půl milionu lidí s koronavirem. V čem si můžeme vzít příklad od Nového Zélandu?
Zdroj: TASR/AP Photo/John Minchillo
ZDRAVÍ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve skutečnosti je však nakažených o mnoho víc. Lékaři ale stále dělají testy jen v nezbytných případech.

Celosvětový počet evidovaných případů koronaviru od vypuknutí pandemie překročil 3 a půl milionu. Evropa s více než 1,5 milionem nakažených je stále nejvíce postiženým kontinentem.

Doporučeno
Nic mi není, mám jen depresi Nic mi není, mám jen depresi 2. května 2020 12:30

Těžko říci, jak dlouho se to takto udrží, protože počet nakažených ve Spojených státech přibývá nejrychleji a už teď je tam s onemocněním covid-19 1,2 milionu pacientů.

Počet aktuálních případů nákazy ve světě je podle předpokladů odborníků vyšší, protože mnoho zemí dělá testy pouze v nejvážnějších případech nebo u pacientů vyžadujících hospitalizaci.

Počet mrtvých na celém světě je podle portálu Worldometers přes 248 tisíc. Nejvíce, přes 68 tisíc, je také v USA. Španělsko, Itálie a Francie mají však dohromady více obětí na menší počet obyvatel. Mezi země s největším počtem mrtvých se za poslední týden přidala i Velká Británie, která denně zaznamenává stále stovky mrtvých.

Příklad by si některé země mohly vzít od Nového Zelenda, který v pondělí poprvé za více než měsíc nehlásí žádný nový případ nákazy koronavirem. V zemi odvolali nejpřísnější omezení už minulý týden, velká část obyvatelstva však nadále dodržuje izolaci a pracuje nebo studuje z domu.

Nový Zéland tak má stále jen 1487 nakažených a 20 obětí.

Domů
Sdílet
Diskuse