Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2020 9:12
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Autopilot v Tesle opět fatálně selhal. Nereagoval na převrácený náklaďák na dálnici

Autopilot v Tesle opět fatálně selhal. Nereagoval na převrácený náklaďák na dálnici
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoevolution.com/news/another-autopilot-crash-tesla-model-3-slams-right-into-overturned-truck-144368.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoevolution.com</a>
TECH
Uložit Uložené

K nehodě došlo ve vysoké rychlosti na dálnici.

Kolem autonomních, respektive lépe řečeno automatizovaných režimů se toho za poslední roky už hodně řeklo a napsalo. Ostatně, nedávno jsme ti přinesli komplexní článek, který naznačil, že autopilot v tom pravém slova smyslu je mezi sériovými automobily tak trochu v nedohlednu.

Divit se tomu moc nelze, i když pravdou je, že v současnosti je již na trhu několik velmi propracovaných asistenčních systémů, které více či méně pomáhají řidiči při řízení vozidla. I samotné automobilky v posledních měsících ale tak trochu zařadili zpátečku a pochopili, že hlavně z legislativního hlediska nejsme moc na plně autonomní vozidla připraveni.

Doporučeno
Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu Je nový Mercedes-Benz GLS králem největších luxusních SUV? Zjišťovali jsme v podrobném testu 19. dubna 2020 15:13

Jiný pohled na věc má ale automobilka Tesla, která ve svých elektromobilech nabízí asistenční systém s tak trochu nešťastným označením Autopilot. Ve srovnání s automobilkami jako Audi, BMW či Mercedes-Benz nejde o nic zásadně revolučního, i když samotný název by mohl naznačovat, že opak je pravdou. Ba co víc, Elon Musk dlouhá léta odmítá LiDAR technologii a sází výhradně na kamery a senzory, které však mají očividně své limity.

Domů
Sdílet
Diskuse