Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2020 16:01
Čas čtení 2:47
Jakub Paulík

Vrútky: Pachatel musel mít velmi silnou vnitřní motivaci, zranit tolik lidí s nožem je složité, tvrdí exkriminalista

Vrútky: Pachatel musel mít velmi silnou vnitřní motivaci, zranit tolik lidí s nožem je složité, tvrdí exkriminalista
Zdroj: TASR - Erika Ďurčová
NEWS
Uložit Uložené

Krvavá tragédie si vyžádala dvě oběti.

Podle primátora Vrútek Branislava Zacharidese v dnešních dopoledních hodinách 22letý Martinčan vpadl do budovy spojené školy a Gymnázia JC Hronského ve Vrútkách na Slovensku, ve které s nožem usmrtil zástupce ředitelky. Kromě toho zranil školníka, učitelku a dva žáky.

Jak se později ukázalo, útočník byl bývalý žák dané školy. Při útěku z místa činu ho zastihla přivolaná policejní hlídka. Jelikož se proti ní aktivně bránil, pachatele zastřelili. S našimi otázkami k aktuálnímu případu jsme oslovili bývalého kriminalistu Matěje Snopka.

Doporučeno
Válka slovenské mafie a Albánců byla násilná. Atentátníkovi vybuchl v ruce granát, jeho tělo letělo několik metrů Válka slovenské mafie a Albánců byla násilná. Atentátníkovi vybuchl v ruce granát, jeho tělo letělo několik metrů 24. ledna 2020 9:26
V tomto článku si přečteš:
  • Jaký mohl mít pachatel podle exkriminalisty motiv
  • Proč si pravděpodobně vybral za vražednou zbraň právě nůž
  • Jak Snopko hodnotí zásah policie
  • Co říká na takzvané „nesmrtící zbraně“
  • Jak se vyjádřil k tomu, že se kulky od země odrazily do policisty

Vrútky
Vrútky Zdroj: TASR - Erika Ďurčová

Konflikt s členem personálu jako možný motiv

„Podle informací, které aktuálně máme, pachatel pobodal čtyři lidi a usmrtil jednu osobu. Provést něco takového s nožem není vůbec jednoduché. Za předpokladu, že nebyl trénovaný, musel mít velmi silnou vnitřní motivaci. Příčina může být zcela prozaická. Pachatel mohl mít konflikt s jedním ze členů personálu školy. Ostatní ho ale mohli začít bránit a strhla se mela. V ten moment takový člověk bodá hlava nehlava,“ řekl pro REFRESHER bývalý kriminalista Matej Snopko. Uvedl ale i další možné příčiny.

Domů
Sdílet
Diskuse