Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2020 14:39
Čas čtení 0:41
Tímea Krauszová

Pes Lewise Hamiltona je prý šťastným veganem. Podle závodníka má zvíře méně zdravotních potíží a dokonce přestalo kulhat

NEWS
Uložit Uložené

Lewis Hamilton se o informace podělil na Instagramu.

F1 šampion Lewis Hamilton se v příběhu na Instagramu pochlubil svým milovaným pejskem jménem Roscoe. „Roscoe je už naplno veganem,“ oznámil svým fanouškům závodník. Sám se už delší dobu stravuje jen vegansky a tomuto způsobu stravování připisuje i lepší zdravotní stav svého domácího mazlíčka, informuje portál Plantbasednews.

Doporučeno
Veganská strava je zcela nevhodná pro masožravá zvířata a může být brána jako týrání, rozhodla komise pro ochranu zvířat Veganská strava je zcela nevhodná pro masožravá zvířata a může být brána jako týrání, rozhodla komise pro ochranu zvířat 4. července 2020 14:36

Zpráva přišla jen krátce poté, co oznámil smrt druhého ze svých pejsků jménem Coco. Coco zemřela na infarkt, už se mu ji nepodařilo oživit.

Měkčí srst, zdravější tlapky a konečně přestal kulhat

„Od doby, co přešel na veganskou stravu, je jeho srst měkčí, jeho oteklé tlapky se vyléčily, už nekulhá s bolestmi z artritidy a lépe se mu dýchá. Jsem velmi šťastný z výsledků a on také,“ napsal na Instagram Hamilton.

Fotky a videa ze života svých anglických buldoků pravidelně zveřejňuje na instagramovém účtu Roscoe & Coco – Coco však naneštěstí zahynula před pár dny.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Roscoe & Coco Hamilton (@roscoelovescoco) on

Podle organizace PETA je veganská strava pro psy přijatelná v případě, že je vyvážená a potřebné aminokyseliny (L-karnitin a taurin) jsou do stravy doplněny. Obvykle mají veganské psí konzervy či granule už i tyto přídavky.

Domů
Sdílet
Diskuse