Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2020 14:10
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

ČSSD má nové logo. Má jít o lehkou korekci vizuální identity, která má stranu přiblížit moderním trendům.

NEWS ČESKO ČSSD
Uložit Uložené

Co si o logu myslíš ty?

Pozorný sledující české politické scény si mohl v posledních dnech všimnou jednu poměrně velkou změnu. Česká strana sociálně demokratická změnila své logo. Nejstarší česká politická strana se zbavila klasické oranžové barvy, na kterou byli všichni zvyklí, a nahradila ji mnohem tmavější verzí. Z loga na Facebooku zároveň zmizela i ikonická růže.

Doporučeno
VIDEO: Muž v Brně surově zbil ženu uprostřed města. Na zemi ji kopal do hlavy a mlátil pěstmi VIDEO: Muž v Brně surově zbil ženu uprostřed města. Na zemi ji kopal do hlavy a mlátil pěstmi 21. července 2020 12:04

Strana změnou vizuálního stylu reaguje na potřebu „oživit grafickou identitu“ politické strany. Kompletní změna by měla být vidět ve druhé polovině srpna, až začne volební kampaň. O nějakou extra změnu vzhledové stránky partaje by se ale prý jednat nemělo. Na otázku REFRESHERu, proč se tato změna udála, odpověděla tisková mluvčí strany Eva Gregorová.

ČSSD má nové logo. Má jít o lehkou korekci vizuální identity, která je má přiblížit moderním trendům.
Zdroj: facebook.com/cssdcz

„Spíše než o změnu jde o lehkou korekci vizuální identity, která více odpovídá moderním trendům. Navíc tmavší odstín oranžové jsme zvolili i s ohledem na tradiční barvy, které byly pro ČSSD charakteristické v minulosti,“ uvedla Gregorová.

Grafický přeliv strany neunikl ani lidem na Facebooku. „Tvl, oni se fakt rozhodli udělat vizuální identitu podle svetru,“ reagoval jeden z komentujících u příspěvku Michaela Skřivana. Uživatel tak reagoval na „symbol vzdoru“, který vznikl z tmavě červeného svetru, jenž nosil ministr vnitra Jan Hamáček na tiskové konference během první koronavirové vlny.

Doporučeno
Lotyšsko a Estonsko vyřadily Česko ze seznamu nebezpečných zemí, uvedl Petříček. Češi do nich mohou cestovat bez omezení Lotyšsko a Estonsko vyřadily Česko ze seznamu nebezpečných zemí, uvedl Petříček. Češi do nich mohou cestovat bez omezení 21. července 2020 11:51

Sociální demokraté měnili naposledy logo v roce 2017. Tehdejší volební lídr strany Lubomír Zaorálek se nechal slyšet, že staré logo strany připomínalo spíše hlávku zelí než pro partaj typickou růži, a že byli sociální demokraté oproti ostatním stranám „graficky pozadu“. Změna loga tehdy proběhla pouze pro volební období, následně jej změnila zpět.

Domů
Sdílet
Diskuse