Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 11:04
Čas čtení 1:09
Adam Novosad

Z vězení propustí chemika, který prý zásoboval 95 % veškerého LSD v USA. Odseděl si už 20 let za mřížemi

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

William Leonard Pickard strávil za mřížemi dlouhých 20 let.

V 80. a 90. letech byl William Leonard Pickard pravděpodobně největším výrobcem LSD v celých Spojených státech amerických. Se svým byznys partnerem Clydem Appersonem byli prý schopni v nejlepších dobách vyrábět až kilogram LSD každých pět týdnů, což bylo obrovské množství, informuje Psymposia.

Pickard se proslavil zejména díky vysoké kvalitě svého výrobku, ale doplatil na spolupráci s Gordonem Skinnerem, který později začal kooperovat s americkou protidrogovou organizací DEA. Muži zákona Pickarda i Appersona zadrželi na dálnici v roce 2000, kdy napříč státem Kansas převáželi svou laboratoř.

Agent DEA William J. Renton u soudu s Pickardem prohlásil, že analýza americké vlády ukázala až 95procentní pokles v dostupnosti LSD v celých Spojených státech amerických v období dvou let po zatčení Pickarda s Appersonem.

Pickard však tyto odhady několikrát zpochybnil a uvedl, že výroba LSD byla odjakživa decentralizovaná a nevázala se jen na jeho laboratoř.

Pickard byl v roce 2003 odsouzen na dva doživotní tresty vězení za výrobu a distribuci LSD, zatímco Apperson skončil s 30letým trestem bez možnosti podmíněného propuštění.

Doporučeno
Když si dáš LSD: Jaké účinky a smrtelná rizika přináší halucinogenní droga, která tě odpálí do jiné dimenze? Když si dáš LSD: Jaké účinky a smrtelná rizika přináší halucinogenní droga, která tě odpálí do jiné dimenze? 26. února 2019 12:48

Na Williama Leonarda Pickarda se však usmálo štěstí v neštěstí, protože ho momentálně plánují propustit z vězení „ze soucitu“. Ohrožuje ho koronavirus, který by mu mohl způsobit vážné zdravotní potíže, protože ve věku 74 let trpí několika onemocněními.

Pickardovi se snažili dlouhá léta pomoci mnozí kamarádi a známí, kterým se nelíbilo, že za nenásilnou trestnou činnost, tedy výrobu LSD, chemika odsoudili na dva doživotní tresty.

Domů
Sdílet
Diskuse