Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2020 16:23
Čas čtení 0:56
Adam Novosad

Ruští boháči navzdory koronaviru cestují na dovolenou soukromými letadly. Oblíbili si Kypr i Španělsko

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ani uzavřené hranice nemohou ruským boháčům zabránit v dovolené v Evropě.

Ačkoliv Evropská unie zůstává pro většinu zemí světa i nadále uzavřenou, jedna vrstva ruské společnosti přišla na to, jak odejít ze své domoviny a vychutnat si ničím nerušenou letní dovolenou v oblíbené evropské destinaci. Stačí na to soukromé letadlo a povolení k pobytu v jedné ze zemí Evropské unie, kde mnozí Rusové vlastní nemovitosti, upozorňují TV Noviny.

Jak informuje portál RBK, moskevská letiště zaznamenala v průběhu dubna až června výrazně zvýšený zájem o cestování soukromými letadly na starý kontinent.

Doporučeno
Influencerky už mají po krk dokonalosti. Moje tělo je normální, zdůrazňují a snaží se odstartovat nový trend sebelásky Influencerky už mají po krk dokonalosti. Moje tělo je normální, zdůrazňují a snaží se odstartovat nový trend sebelásky 24. července 2020 14:51

Statistiky trend potvrzují, měsíčně měl počet letů soukromých letadel stoupnout více než dvojnásobně ze 400 na 850. A to i přesto, že cesty do zahraničí musí být oficiálně zdůvodněny jako nezbytné kvůli práci či zdraví.

Rusko přitom patří mezi země, které koronavirus zasáhl nejvíce na světě. Denně tam stále přibývá okolo 6-7 tisíc nových případů. Hrozí tak, že ruští rekreanti mohou přinést nákazu opět na místa, kde už se situace stabilizovala.

Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko
Zdroj: Pixabay

Zájem o soukromé lety vzrostl i mezi Rusy, kteří letadlo nevlastní. Mohou si ho jednoduše pronajmout, přičemž mezi nejčastější destinace tohoto léta patří Nice, Barcelona, Alicante či Kypr. Za letenku v soukromém letadle, kam se vejde 13 osob, zaplatí okolo půl milionu korun.

Majitelé společností, které pronajímají soukromá letadla či helikoptéry, jsou nadšeni. Od začátku pandemie jim rostou tržby, protože množství bohatých Rusů pochopilo, že pronájem soukromého letadla sice vyjde na více peněz, ale pro ně samotné minimalizuje riziko nákazy koronavirem mnohem efektivněji než cesta v první třídě komerční aerolinkou.

Domů
Sdílet
Diskuse