Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2020 14:10
Čas čtení 1:17
Martin Mičuda

635 koní, stovka za 3,9 sekundy a maximálka 306 km/h. To je vylepšená Bentayga Speed s W12 od Bentley

635 koní, stovka za 3,9 sekundy a maximálka 306 km/h. To je vylepšená Bentayga Speed s W12 od Bentley
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1130-new-bentayga-speed-the-ultimate-bentayga" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Varianta Speed je poslední verzí luxusního SUV od Bentley s W12.

Automobilka Bentley nám před několika týdny ukázala rozsáhlý facelift svého luxusního SUV Bentayga. Ten se zaměřil nejen na vnější a vnitřní design, technologie, ale i motory jako takové. Z nabídky „klasické“ Bentaygy se totiž vytratil motor W12, což znamená, že po modernizaci se opulentní SUV spoléhá už „jen“ na čtyřlitrovou V8.

Jak se ale předpokládalo, dvanáctiválec z nabídky úplně nezmizí, stane se však doménou výhradně obnovené verze Speed. Právě tu nám britský výrobce ukázal. Po vzoru standardního provedení i Bentayga Speed zaujme pozměněným tvarem čelních Matrix-LED světel či úplně jinak tvarovanými zadními partiemi, kde si místo našla úzká oválná světla.

Úzký oválný tvar mají i koncovky výfuku, navíc, v rámci nového balíku Black Specification je možné nejen tyto koncovky, ale i všechny lesklé detaily či masku zabalit do černého laku. Pro variantu Speed je navíc charakteristický tmavý podklad předních světel a specifické 22" disky.

Domů
Sdílet
Diskuse