Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. srpna 2020 20:21
Čas čtení 0:42
Tímea Krauszová

Grónské ledovce přesáhly bod zlomu, definitivně roztají. Vědci říkají, že už to nedokážeme změnit

NEWS GRÓNSKO
Uložit Uložené

Grónsko čeká nezvratný osud.

Grónské ledovce už přesáhly bod zlomu. Roztály natolik, že i kdybychom dnes zastavili globální oteplování, už není cesty zpět. O nezvratném osudu ledové plochy informují vědci v tiskové zprávě Ohio State University.

Doporučeno
Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) 12. srpna 2020 10:22

O grónské ledovce téměř na sto procent přijdeme

Nejnovější výsledek studie, která vyšla i v prestižním časopise Nature, vykresluje ponurou budoucnost Grónska: pravidelné sněhové srážky již nevyrovnají průměrnou ztrátu ledu v důsledku silného tání. K tomuto závěru přišli vědci pod vedením Michaely Kingové díky datům z více než dvou stovek ledovců, která se sbírala čtyřicet let.

Domů
Sdílet
Diskuse