Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2020 12:01
Čas čtení 1:27
Matej Krajčovič

Messi zůstává v Barceloně. V emotivním rozhovoru říká, že prezident klubu by za něj požadoval nereálných 700 milionů eur

SPORT
Uložit Uložené

Klub dal jasně najevo, že Argentinci dřívější odchod nakonec neumožní, ačkoli mu to měl slíbit samotný prezident Barcelony.

Lionel Messi, jeden z nejlepších fotbalistů na světě, se v posledních dnech dostal do pozornosti médií hlavně díky dění mimo hřiště. Hvězdný útočník týmu FC Barcelona se totiž nechal slyšet, že chce z klubu po sedmnácti letech odejít.

Messi, který na klubové úrovni nikdy neměl oblečen jiný dres, vedení poslal požadavek o uvolnění ze smlouvy, která má být platná ještě i pro další sezónu.

Doporučeno
Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera 1. září 2020 16:46

Zpráva přinesla v řadách sportovních fanoušků doslova nadšení, mohli jsme se totiž těšit na to, že 33letého Argentince konečně uvidíme v přímé konkurenci i někde jinde než ve španělské La Lize.

Z přestupu do Manchesteru City, PSG nebo Interu Milán však zatím nic nebude. Messi pro Goal.com vysvětlil proč.

„Klubu, včetně prezidenta, jsem řekl, že chci odejít. Říkal jsem jim to celý rok. Věřím, že potřebují mladší hráče a nové nápady. Je mi to líto, protože jsem chtěl v Barceloně skončit svou kariéru,“ říká v téměř 19minutovém videu s tím, že trpěl na hřišti i v kabině.

Messiho původní prohlášení přišlo krátce po drtivé porážce 2:8 v souboji Ligy mistrů proti Bayernu, ale Argentinec takto v minulosti ohlásil i odchod z reprezentace po porážce národního týmu ve finále Copa America. Ani tento plán nedodržel a modro-bílý dres své země obléká nadále.

Tentokrát však podle něj nešlo o reakci pod návalem zklamání, v Barce se totiž necítí dobře už déle, zvláště pokud čelí otázkám novinářů nebo fanoušků o tom, zda ještě klubu dává opravdu všechno.

Messi z Barcelony zatiaľ neodchádza, musel by zaplatiť pokutu 700 miliónov eur. Strávi budúci rok na lavičke?
Zdroj: TASR/AP

Přestože prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu měl Messimu slíbit, že se o své budoucnosti může rozhodnout sám i letos, už to podle všeho neplatí. Lionel tedy v klubu, ve kterém už hrát nechce, zůstane i příští sezónu, protože by za předčasný odchod musel jeho příští tým zaplatit 700 milionů eur, případně smlouvu napadnout u soudu, což však klubu z respektu udělat nechce.

Přestup měl být totiž možný jen do 10. června, ale podle fotbalisty se tento termín posouvá kvůli prodloužení sezóny z důvodu koronaviru.

Je tak otázkou, jaká bude pro frustrovaného Messiho budoucí sezóna. Je samozřejmě téměř nemyslitelné, že by jeden z nejlepších hráčů světa sezónu na hřišti pouze odchodil nebo ji dokonce strávil na lavičce, ale případ dlouho se táhnoucího odchodu Garetha Balea z Realu Madrid naznačuje, že nic není nemožné.

Domů
Sdílet
Diskuse