Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2020 11:47
Čas čtení 0:33
Daniel Kopejska

Stát se musí omluvit Šarapatkovi za výrok prezidenta Zemana

NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident prohlásil o svém bývalém poradci, že byl vyhozen pro neschopnost. Ten se však ohradil a konstatoval, že odešel sám po dohodě.

V roce 2017 v televizi Barrandov prezident Miloš Zeman slovně vystřelil po Zdeňku Šarapatkovi. Řekl, že svého bývalého poradce vyhodil pro neschopnost. Soud nyní potvrdil rozhodnutí, že Ministerstvo financí musí podle pravomocného rozhodnutí poslat Zdeňku Šarapatkovi doporučený dopis s omluvou do týdne od doby, kdy rozsudek nabude právní moc. Informuje iRozhlas.

Šarapatka byl samozřejmě z rozsudku soudu nadšený, následně uvedl: „Pravda zvítězila. Obvodní i městský soud právě usvědčil prezidenta republiky ze lži.“ Vlastně se Šarapatka dočkal všeho, co žádal. Chtěl pouze omluvu, finanční odškodnění nežádal. U soudu předložil svou výpověď a následnou dohodu o ukončení pracovního poměru. Prezident Miloš Zeman se k situaci zatím nevyjádřil.

Doporučeno
Prezident Zeman má v ruce titanový hřeb a je plný humoru Prezident Zeman má v ruce titanový hřeb a je plný humoru 26. srpna 2020 16:22

Předseda senátu Lubor Veselý uvedl: „Soud prvního stupně konstatoval, že pronese-li prezident republiky nepravdivý výrok, nemůže se jednat o postup správný a s takovýmto hodnocením se odvolací soud ztotožňuje.“ Zároveň to není první podobný nepravdivý výrok, za který se později musel někdo omlouvat.

Domů
Sdílet
Diskuse