Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2020 14:14
Čas čtení 0:35
Tereza Šnajdrová

Vysoké školy v Praze od příštího týdne přejdou na distanční výuku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dalším krokem v zabránění šíření koronaviru v Praze od příštího týdne bude uzavření vysokých škol. Ve hře je také distanční výuka na školách středních.

V pátek o uzavření pražských vysokých škol informovat na svém Twitteru primátor Zdeněk Hřib. Distanční výuka bude zavedena v průběhu příštího týdne, středních škol by se toto opatření zatím týkat nemělo. Ve čtvrtek byl v Česku překonán další rekord, a to 3130 nakažených, 413 lidí je v tuto chvíli hospitalizováno.

Doporučeno
V Česku padl další rekord. Nakažených je za jeden den 3 130 V Česku padl další rekord. Nakažených je za jeden den 3 130 18. září 2020 7:32


Praha bude na semaforu červená. Dohodli jsme se s hygieniky, že v průběhu příštího týdne zavedeme distanční výuku ve všech pražských středních a vysokých školách,“ okomentoval situaci Hřib a doplnil, že i uzavření středních škol je stále ve hře. Virus se dle jeho slov nejvíce šíří právě mezi mladými lidmi, omezením kontaktu se vláda snaží přibrzdit prudký nárůst nově nakažených.

Doporučeno
PŘEHLED: Kolik nakažených je ve tvé části Prahy? Hlavní město zveřejnilo podrobná data PŘEHLED: Kolik nakažených je ve tvé části Prahy? Hlavní město zveřejnilo podrobná data 17. září 2020 15:00


Od pátku také nově platí povinnost nosit roušku ve třídách pro všechny studenty, kromě žáků prvního stupně základních škol. Také kultuře se páteční opatření nevyhnulo. Vnitřní hromadné akce, na kterých není umožněno návštěvníkům sedět, jsou omezeny kapacitou 10 příchozích. Vláda zvažuje také limitování venkovních hromadných akcí.

Domů
Sdílet
Diskuse