Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2020 v 16:55
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

V Praze platí od pátku večer zákaz návštěv ve všech zdravotnických zařízeních

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Praha od dnešních 18 hodin na měsíc zakázala návštěvy ve všech zdravotnických zařízeních a v sociálních službách.

Vzhledem k rekordním číslům počtu nakažených koronavirem, která nyní v České republice padají skoro každý den, se Praha rozhodla přistoupit k dalšímu omezení. To se tentokrát dotkne všech zdravotnických zařízení a sociálních služeb, kam od dnešních 18 hodin začne platit zákaz vstupu návštěv. Na svém Twitteru to v pátek odpoledne uvedla Česká televize.

Doporučeno
PŘEHLED: Kolik nakažených je ve tvé části Prahy? Hlavní město zveřejnilo podrobná data PŘEHLED: Kolik nakažených je ve tvé části Prahy? Hlavní město zveřejnilo podrobná data 17. září 2020 v 15:00

V průběhu tohoto týdne vláda představila hned několik nových opatření, které je s okamžitou platností nutné respektovat. Jedná se například o kapacitní omezení vnitřních, a nově také venkovních hromadných akcí. Od pátku je také povinností, aby všichni studenti při výuce nosili roušku. Jediná výjimka pak platí pro žáky prvního stupně základních škol. V průběhu příštího týdne v Praze dojde k uzavření všech vysokých škol a studenti budou nuceni přejít na distanční výuku.

Doporučeno
V Česku padl další rekord. Nakažených je za jeden den 3 130 V Česku padl další rekord. Nakažených je za jeden den 3 130 18. září 2020 v 7:32

V České republice je v tuto chvíli podle webu Ministerstva zdravotnictví více než 20 000 aktivních případů, z toho jenom 3 130 nakažených přibylo během čtvrtka. Nejhorší scénáře hovoří o tom, že do konce roku by mohlo být až 3,6 milionů nakažených, čemuž se vláda snaží uplatňováním nových opatření zabránit.

Domů
Sdílet
Diskuse