Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 21:21
Čas čtení 0:31
Adam Smeták

Češka nakažená koronavirem porušila karanténu a šla do obchodu. Soud jí vyměřil tři roky podmíněně

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V rámci Moravskoslezského kraje jde o první případ, který se dostal k soudu.

Tříletý trest vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky. Takový verdikt si vyslechla dvaatřicetiletá žena od Okresního soudu v Novém Jičíně poté, co porušila karanténu, přestože u ní bylo potvrzeno onemocnění Covid-19. Informovala o tom Česká televize.  

Podle žalobce jela během nařízené karantény taxíkem do nemocnice vyzvednout svoji matku. Zároveň si byla nakoupit. Obžalovaná se činu dopustila v květnu, kdy ještě platila povinnost izolace na 14 dní (momentálně je to 10 dní). Za zjištěním skutku zřejmě stálo udání sousedů. 

Ženě hrozil dle zákonů platných v nouzovém stavu až osmiletý trest za mřížemi.  Státní zástupce navíc uvedl, že se žena i se svou matkou volně pohybovala před domem mezi lidmi, a to bez nasazené roušky. 

Podmíněný trest soudkyně Ivana Šostáková odůvodnila také tím, že žena mohla být kvůli objemu informací poskytnutých hygienik ve věcech nejasno.

Domů
Sdílet
Diskuse