Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Neděle 29. 11. 2020 svátek má Zina

hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Kultura - Architektura
0
Richard Balog
3. říjen 2020, 14:54
Čas čtení: 0:45
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

Můžeme mít plnohodnotné bydlení o výměře 20 metrů čtverečních? Čeští architekti tě přesvědčí o tom, že ano

Někdy je méně více, a to v daném případě platí do puntíku přesně.

Richard Balog
3. říjen 2020, 14:54
Čas čtení: 0:45
Můžeme mít plnohodnotné bydlení o výměře 20 metrů čtverečních? Čeští architekti tě přesvědčí o tom, že ano
Zdroj: Studio Reaktor
Musíš být přihlášený/á, abys mohl/a uložit článek.
Nepodarilo sa uložiť zmeny. Skús sa nanovo prihlásiť a zopakovat akciu.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložit na později.
Uložený článek najdeš v nabídce uživatele.

V rámci našich článků o architektuře se většinou věnujeme realizaci prostorných bytů či domů, avšak dnes uděláme výjimku a podíváme se na bydlení o výměře 20 metrů čtverečních. Konkrétně navštívíme lokalitu pražských Vinohrad, kde pod hlavičkou ateliéru Studio Reaktor vznikl tento působivý minibyt.

 

 

Celý obytný prostor tohoto útočiště je světlý a i přes omezenou podlažní plochu až překvapivě vzdušný. Podle slov samotných architektů se do tohoto „dvacetimetráku“ schoulil černý drak, po jehož zádech se člověk dostane až do ložnice. Ta je díky vysokým stropům oddělená od zbytku „denní zóny“.

 

NAČÍST ČLÁNEK BEZPLATNĚ
Předplať si REFRESHER+ a získej další výhody

Tento článek dočteš bezplatně, ale s předplatným REFRESHER+ získáš přístup k více než 1455 zamknutým článkům a dostaneš další benefity.

VÍCE O PŘEDPLATNÉM
Kdykoli ho jednoduše zrušíš
Už od 55.00 Kč měsíčně
S REFRESHER+ můžeš získat tyto benefity
VÍCE

Hlavní část bytu se soustředí kolem velkého okna, které tvůrcům umožnilo využít plnou výšku místnosti a vlastní prostor si tu nenašel jen gauč, ale také menší jídelní stůl či městské kolo zavěšené přímo na stěně. Nás osobně velmi zaujalo i řešení koupelny s toaletou, která je ukryta za drátovaným sklem a vyplňuje mezeru mezi sofistikovaně řešenou kuchyní v tmavém provedení a obývákem s dubovými podlahami.

 

Závěrem jen dodáme, že jde o bydlení s určitými kompromisy ve skvělé lokalitě poblíž centra a navíc bez tučné hypotéky, které se majitelé chtěli vyhnout. My tak udělujeme 10 bodů z 10 a teď si už vychutnej povedenou galerii snímků.

 

Zobrazit galerii 10 galeria
Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Zdroj: studio-reaktor.comFoto: Studio ReaktorNáhledový obrázek: Studio Reaktor Tagy: Studio Reaktor, Praha 2 (Česká republika), Praha - Vinohrady (Česká republika)
Přidej se k těm, kteří nás podpořili. Předplať si R+ VÍCE
Ohodnoť článek
23
Sdílej článek
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.