Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2020 19:59
Čas čtení 1:00
Ondřej Jarůšek

Žijeme ve století zbabělců? Ghosting je peklo, které může být horší než rozchod

PODCASTY LOVE IS ON THE AIR
Uložit Uložené

Nový díl podcastu Love is on the air je tady!

 

Odebírej nás zdarma na Spotify

S fenoménem 21. století jménem ghosting se už někdy setkala zřejmě valná většina z nás. Možná ses ho dopustil i právě ty. A o co se jedná? Ghostingem se ve zkratce označuje situace, kdy ti určitý člověk náhle přestane psát a jednoduše se ti vypaří ze života. Moderní doba protkaná sociálními sítěmi tomuto chování pomáhá a dopouští se ho jak muži, tak i ženy.

A právě tomuto tématu se rozhodli věnovat naši moderátoři doktorka Nikita a docent Zach v novém díle pravidelného podcastu Love is on the air. Pohodlně se proto usaď a poslechni si, proč ke ghostingu dochází a jak se s takovou ztrátou člověka dá vyrovnat.

Doporučeno
Nešvar dnešní doby jménem ghosting: Co to je? A jak se v jeho případě zachovat? Nešvar dnešní doby jménem ghosting: Co to je? A jak se v jeho případě zachovat? 6. října 2020 19:25

Na téma ghostingu jsme si posvítili také v našem novém, rozsáhlém článku, ve kterém jsme se obrátili i na několik odborníků. Ti se z velké části shodují v tom, že ke ghostingu se uchylují spíše méně vyzrálí jedinci, kteří nechtějí čelit problémům nebo reakci druhého člověka. A tak mu jednoduše přestanou psát a dělají mrtvého brouka.

To však v druhém člověku pochopitelně zanechává řadu nezodpovězených otázek, přichází pocit ponížení, bezmoci a sebevědomí dostává tvrdou ránu pod pás. Jak se v takové situaci zachovat? I to ti odborníci v našem článku poradí

Ve čtvrtek se navíc jako každý týden můžeš těšit na bonusovou epizodu, v níž dáme prostor našim posluchačům a posluchačkám, aby nám na dané téma poslali vlastní autentické příběhy. Teď už si ale užij nový díl. Přejeme příjemný poslech!

Domů
Sdílet
Diskuse