Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. října 2020 12:43
Čas čtení 2:30
Tereza Šnajdrová

Tvoje tvář má známý hlas končí s blackfacem. Erika Stárková to odnesla odřeným nosem

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sobotní večer na televizi Nova opět patřil oblíbené pěvecké show Tvoje tvář má známý hlas. Diváky pobavila Andrea Kalousová v převleku Franty Nedvěda, ale také havajský hudebník Israel Kamakawiwo'ole.

Česká verze pěvecké reality show založená na formátu pořadu Your Face Sounds Familiar si v získala řadu diváků. Známé osobnosti v ní mají za úkol pomocí nejrůznějších převleků napodobit tuzemské i zahraniční pěvecké legendy a také pobavit publikum.

Tvoje tvář má známý hlas se nachází již v půlce sedmé série, ve které vystupuje mnoho zajímavých účinkujících, včetně České Miss World 2015 Andrey Kalousové nebo třeba hvězdy ze seriálu Most Eriky Stárkové. 

Šestý díl oblíbené soutěže byl odstartován trochu netradičně. Vladimír Polívka se nacházel v karanténě, a tak se moderování opět ujal ostřílený Ondřej Sokol, který se pokusil pobavit diváky a večer zahájil slovy „Píše se rok 2021, máme za sebou sedmou vlnu korony a Jiřina Bohdalová je první prezidentkou České republiky.“

Doporučeno
Tvoje tvář má známý hlas: Andrea Kalousová rapem ve spodním prádle rozčílila porotkyni Tvoje tvář má známý hlas: Andrea Kalousová rapem ve spodním prádle rozčílila porotkyni 5. října 2020 10:50

Vítězka Jitka Čvančarová rozplakala Báru Basikovou, ale také sebe

Vítězkou šestého dílu se stala oblíbená česká herečka Jitka Čvančarová, která se vžila do role úspěšné americké zpěvačky Adele a odzpívala její skladbu When We Were Young. Jitka opět potvrdila, že je výborná muzikantka a vystoupení plné naléhavosti a tesknosti si vysloužilo standing ovation, rozplakalo Báru Basikovou, samotnou Jitku, ale také porotce Aleše Hámu. Píseň plná emocí rozněžnila opravdu všechny a korunu tomu dodala produkce, která poté na základě textu písně promítla fotky z dětství zasedajících porotců.

Jordana Haje snědl havajský zpěvák Israel Kamakawiwo'ole

Idol mnoha mladých žen Jordan Haj se v sobotu večer proměnil v havajského obra Israela Kamakawiwo'ole, který vypadal, jako by Haje snědl. I přes obrovský kostým, který na sobě zpěvák měl, podal skvělý výkon plný dobré nálady, nadšení a bezstarostnosti. Jordan Haj se mazlil se svým ukulele, rozséval dobrou náladu a ač ho vlastní dcera Lennon ohodnotila třemi body, Jordanovi nakonec vítězství uniklo jen o kousíček. 

Bára Basiková nepochopila Taylor Swift: žádné velké umění to není 

Bára Basiková je česká pěvkyně, o které se poslední dobou mluví nejen v souvislosti s účinkováním v soutěži Tvoje tvář má známý hlas, ale také v souvislosti s jejími radikálními názory ohledně koronaviru. V sobotu večer se proměnila v mladinkou americkou zpěvačku Taylor Swift a spolu s Davidem Gránským, který ztvárnil Brendona Urie z kapely Panic! At The Disco, pak odzpívali skladbu ME!.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Basiková sice dost možná ještě teď neví, jestli Taylor Swift svoji hudbu myslí vážně, nebo se jedná o nějaký vtip, ale se svým úkolem se nakonec poprala celkem dobře. Neodpustila si však poznámku na konto Swift, že žádné velké umění tato hudba teda není

Andrea Kalousová přibrala, zestárla a na pódium přišla se svým bratrem

Česká Miss World 2015 Andrea Kalousová v noci z pátku na sobotu přibrala pár kilo a zestárla o čtyřicet let. Proměnila se totiž ve Frantu Nedvěda a spolu s Petrem Rychlým, který se ujal role bratra Honzy, zazpívali píseň Stánky.

Z tréninků bylo znát, že Rychlý byl původně z této spolupráce velmi nešťastný. I přes to, že se Andrea Kalousová stále nedokázala držet tempa skladby, bylo vystoupení nakonec celkem ucházející a minimálně pobavilo diváky včetně Báry Basikové které prohlásila, že Andrea v převleku vypadá jako německá kancléřka Angela Merkel

Doporučeno
Andrea Kalousová nejen o první spolupráci: Smála jsem se pod vousy a říkala jsem si, že jsou úplní blázni (Rozhovor) Andrea Kalousová nejen o první spolupráci: Smála jsem se pod vousy a říkala jsem si, že jsou úplní blázni (Rozhovor) 12. října 2020 9:07

Black Lives Matter a rozbitý ciferník Eriky Stárkové

Black Lives Matter zasáhl také soutěž Tvoje tvář má známý hlas a vystoupení Eriky Stárkové, která se převtělila do The Weeknda. Ještě před vystoupením však diváci byli upozorněni, že žádné barvení pleti se konat nebude, protože produkce pořadu tento krok vnímá jako nesprávný. Zároveň však žánrově nechce vypustit afroamerickou hudbu a tak se sice zpívat bude, ale bez nevhodného kostymérského ztvárnění původních umělců.

Doporučeno
Martin Dejdar jako The Weeknd nebo Petr Rychlý Armstrongem. Proč je blackface a používání slova „ni**a“ absolutně nevhodné? Martin Dejdar jako The Weeknd nebo Petr Rychlý Armstrongem. Proč je blackface a používání slova „ni**a“ absolutně nevhodné? 30. září 2019 19:05

Co se však vystupující nevyhnulo, byl rozbitý ciferník s tekoucí krví, jenž má americký zpěvák i v klipu k písni Blinding Lights. Stárková se tím nenechala rozhodit a opět předvedla perfektní vystoupení plné jemných, ale i výrazných tónů.

Mimo výše zmíněné se také diváci mohli pobavit nad tím, jak Martin Schreiner v roli Sandry roztančil porotu, Freddie Mercury ožil pod vedením Alberta Černého a Bořek Slezáček doletěl z jiné planety s písní od Alcazar.

Domů
Sdílet
Diskuse