Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2020 11:52
Čas čtení 1:06
Viktor Kniš

Muž se vysmál Billie Eilish, její tělo přirovnal k „matce-třicátnici, která má ráda víno“. Fanoušci se zpěvačky zastali

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Bývalý novinář se pustil do Billie Eilish kvůli tomu, jak vypadala na momentce. Fanoušci se jí zastali a muži dali pocítit, že jeho komentář nebyl na místě.

Teprve 18letá Billie Eilish se dlouhodobě věnuje tématu tzv. „body shamingu“, a tedy zesměšňování lidí na základě velikosti či tvaru postavy. Billie Eilish v souvislosti s touto problematikou vytvořila i vizuál Not my responsibility, ve kterém kritizuje každého, kdo si dovoluje hodnotit ji pouze na základě toho, jakým způsobem vystupuje, jak se obléká nebo neobléká.

Doporučeno
Billie Eilish se svlékla do spodního prádla. Na videu kritizuje každého, kdo ji soudí kvůli tomu, jak vypadá a jak se obléká Billie Eilish se svlékla do spodního prádla. Na videu kritizuje každého, kdo ji soudí kvůli tomu, jak vypadá a jak se obléká 27. května 2020 10:15

Paradoxně se ona sama nyní stala obětí zesměšňování, když 29letý bývalý novinář komentoval jednu z jejích aktuálních fotek, kterou pravděpodobně zachytil paparazzi. 

Muž se vysmál Billie Eilish, její tělo přirovnal k „matce-třicátnici, která má ráda víno“. Netrvalo dlouho a příspěvek se stal virálním, ne však proto, že by s autorem popisu lidé souhlasili. I když se našlo pár diskutujících, kteří se pobavili, drtivá většina dala uživateli Twitteru pocítit, že překročil hranici. 

Zejména ženské fanynky tvrdí, že by se měl každý starat o sebe a nikdo nemá právo hodnotit vzezření jiné ženy, obzvláště, když mu je pouhých 18 let. Někteří se autorovi příspěvku vysmívají, že nikdy neměl ženu, protože se živí tím, že píše o videohrách.

Na situaci už reagovala i samotná zpěvačka, protože jde o téma, kterému se dlouhodobě sama věnuje a snaží se i svým fanouškům zprostředkovat názor, že body shaming nepatří do 21. století. 

Popová hvězda využila svého dosahu i v souvislosti s aktuálním tématem k tomu, aby ještě více rozšířila myšlenku normalizace ženského těla. Zbytečně se nezabývá osobními útoky, čímž zároveň podporuje oběti podobných útoků, aby si nevšímali těch, kteří mají potřebu šikanovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse