Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2020 9:01
Čas čtení 0:50
Adam Smeták

The worst in Covid. Hůř než Česko je na tom už jen maličká Andorra

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česko je špatným příkladem pro většinu států světa.

V pátek přibylo v Česku 11 105 nových případů nákazy koronavirem. Alarmující číslo ale podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly není stropové v počtu nových případů. Dle něj budou počty nakažených stoupat ještě minimálně dalších 10 dní. Česko se už od středy potýká s nárůstem případů vyšším než 9 tisíc za den. 

Z toho důvodu se pomalu ale jistě stáváme jednou ze zemí světa, které nejhůře zvládají pandemii. Pokud vynecháme malý stát Andorra, který se velikostí podobá Praze, tak jsme dokonce v přepočtu na 100 tisíc obyvatel v posledních dvou týdnech tou vůbec nejhůře zasaženou zemí světa. Vypovídají o tom data Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí  (ECDC).

The worst in Covid. Hůř než Česko je na tom už jen maličká Andorra
Zdroj: Financial Times analysis of data from the European Centre for Disease Prevention and Control, the Covid Tracking Project, the UK Government coronavirus dashboard and the Spanish Ministry of Health.
Doporučeno
Česko hlásí přes 11 tisíc nově nakažených. Aktivních případů je již téměř 100 000 Česko hlásí přes 11 tisíc nově nakažených. Aktivních případů je již téměř 100 000 17. října 2020 7:53
Domů
Sdílet
Diskuse