Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2020 8:37
Čas čtení 1:23
Matej Krajčovič

Nový iPhone 12 podle recenzentů nastavuje laťku pořádně vysoko. Fotoaparát se prý přiblížil ke kvalitě zrcadlovek

TECH
Uložit Uložené

Výsledky jsou prý nesmírně dobré. A to ještě na trh nepřišel iPhone 12 Pro Max.

Předobjednávky na nové iPhony již naplno běží a první kusy se dostávají i do rukou novinářů, recenzentů a youtuberů. Ti se tak mohli pochlubit se svými unboxingy a recenzemi.

Zatím se to týká jen iPhonu 12 a 12 Pro, menší iPhone 12 mini a velký 12 Pro Max se totiž na pulty obchodů dostanou až v listopadu.

Doporučeno
Toto je iPhone 12: Přijde ve čtyřech verzích, známe i české ceny Toto je iPhone 12: Přijde ve čtyřech verzích, známe i české ceny 13. října 2020 20:10

Web The Verge na iPhonu 12 chválí výraznou změnu designu a přechod na hranatý rám, který zmenšil rozměry telefonu i orámování obrazovky. Ta má být až 4krát odolnější při náhodných pádech. Navzdory hranám se však podle redaktora Dietera Bohna drží pohodlně v rukou, nový design označil za „moderní a zároveň klasický“.

 

I základní 12 již disponuje OLED displejem, který má vyšší než Full HD rozlišení, což byla dlouhodobá kritika například u modelu iPhone XR nebo iPhone 11. Jemnost zobrazení dosahuje 460 ppi.

Nedočkali jsme se 120Hz obnovovací frekvence, kterou disponují nové druhy Androidů. Někteří výrobci ji v nastavení od výroby ani nezapínají, protože spotřebuje příliš mnoho energie.

Bohn paradoxně obhajuje absenci nabíječky v balení a kritizuje USB-C konektor. To je trochu zvláštní, majitelé starších iPhonů totiž sice doma určitě nějaké nabíječky mají, ne však ty s fast-charging funkcí. A USB-C ti zřejmě nechybí, pokud iPhone s Lightning kabely používáš už léta. Celkově však označil nový iPhone za skvělou investici, která „posouvá laťku výše“. Pokud nečekáš na Max nebo mini, měl by sis iPhone 12 podle něj koupit.

Oba iPhony už pár dní používá i MKBHD, který ti ukáže klasické rozbalování i demo nového MagSafe příslušenství.

Upozorňuje na lesklé rohy iPhonu 12 Pro, který má rám z nerezové oceli, ne z obyčejného hliníku.

Recenzenti potvrzují výrazné zlepšení nočních fotografií. Noční režim už přibyl i pro širokoúhlý fotoaparát. Ještě viditelnější rozdíl má být v případě natáčení videí, jak potvrzuje známý specialista Peter McKinnon. Z kamery byl nadšený, přitom jde jen o slabý odvar ze schopností iPhonu 12 Pro Max, který má zcela jiný, ještě světelnější čip a speciální stabilizaci obrazu.

Podle McKinnona se iPhone díky umělé inteligenci a softwarovým úpravám záběrů dokonce blíží k většině zrcadlovek. Nemyslí si, že dokáže nahradit příslušenství, které využívají profesionální fotografové, zvládne však fenomenální záběry a kvalitní videa.

Domů
Sdílet
Diskuse